Nova vest
Košarka

Nedelja, 25.08.2019.

13:00

Srbija rutinski do 8/8 bez Bogdanovića i Bjelice

Košarkaši Srbije zabeležili su novu pobedu tokom priprema za Mundobasket, ovog puta protiv Novog Zelanda rezultatom 88:78.

Izvor: LN

Autor: LN

Srbija rutinski do 8/8 bez Bogdanovića i Bjelice
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Orlovi" su trijumfovali i po deveti put u isto toliko mečeva, bez ikakvih problema protiv poptunog autsajdera.

Selektor Đorđević je i u ovom meču isprobavao neke stvari, a počeo je sa Marjanovićem na centru i Jokićem na krilnom centru.

Često se igralo sa dva plejmejkera (Jović, Micić), a u nekoliko navrata desilo se i da novi košarkaš Partizana Birčević igra na poziciji "tri".

Selektor Đorđević je u meč sa Novim Zelandom ušao bez Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Vladimira Lučića i kapitena Miroslava Raduljice, koje je odlučio da odmori pred duel sa Francuskom 27. avgusta.

"Orlovi" su nešto slabije počeli meč i prednost je na početku bila na strani Novozelanđana. Dobrom igrom Jovića i ulaskom Birčevića, koji nije preterano doprineo, Srbija je uspela da napravi preokret i na kraju prve deonice ima +9 (25:16).

Boban Marjanović bio je definitivno igrač utakmcice i to je krenuo da pokazuje tokom druge četvrtine. Dobro je kombinovao sa Jokićem, a posle njegovog kucanja i koša Simonovića bilo je +11 (35:24).

Uživo prenos meča mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Đorđevićevi izabranici su uspeli da odu i na +14, ali je Novi Zeland do kraja poluvremena uspeo da vrati zaostatak na jednocifren. Ipak, na pauzi je bilo 53:42.

Početak drugog poluvremena bio je dosta tmuran po Novozelanđane, koji su do prvih poena došli posle nešto više od četiri minuta, i to posle nesportske Guduriča.

Srbija nije igrala dobro u napadu u trećem kvartalu, ali nije ni Novi Zeland. Odličan potez videli smo u režiji Micića i Milutinova, koje je povezao alej-up.

Vicešampion sveta je na kraju 3/4 imao čak +18 (68:50). Ipak, Novi Zeland je uspeo da napravi veliku seriju i da na četiri minuta do kraja dođe na "samo" -10.

Da ne dođe do komplikacija pobrinuo se uglavnom Milutinov, koji je odlično sarađivao sa oba srpska plejmejkera. Nakupio se poena u drugom poluvremenu, pogotovo poslednjoj deonici, i na kraju bio najefikasniji akter meča.

Do kraja duela viđena je prelepa "rampa" Jovića, posle svoje izgubljene lopte, ali ništa što bi bilo potrebno istaći.

Milutinov je meč završio sa 19 poena, a sa dva manje ga je pratio Marjanović koji nije ulazio u četvrtoj četvrtini. Jović je bio odličan sa 13, Gudurić je imao devet, koliko i Micić, a Simonović i Jokić su ubacili po osam poena.

Na drugoj strani istakao se Taj Vebster sa 16 poena, dok su Lo i Miler ubacili po deset.

Srbiju sada, 27. avgusta, očekuje poslednja provera pred Svetsko prvenstvo u Kini, protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d