Nova vest
Košarka

Subota, 31.08.2019.

21:00

Čudesni Portorikanci VIDEO

Košarkaškak reprezentacija Portorika prvog dana Mundobasketa napravila je jedan od najvećih preokreta koje ćemo videti u Kini.

Izvor: PT

Autor: PT

Čudesni Portorikanci VIDEO
Foto: FIBA

Selekcije iz Centralne Amerike 35 minuta igrala je ispodprosečnu utakmicu, posle čega je počelo sve da im ulazi kroz obruč.

Portoriko se u prvom kolu grupe B sastao sa selekcijom Irana i pred meč šanse za pobedu su bile 50:50. Radi se o ujednačenim selekcijama i znalo se da ćemo gledati neizvesnu utakmicu.

Međutim, Iranci su hteli sve da demantuju i išlo im je odlično tokom većine meča. Čuveni Hadadi je dominirao pod obručima, Portoriko se mučio i Iran je non-stop imao između 10 i 20 poena prednosti.

Na osam minuta do kraja ekipa iz Azije imala je velikih 17 poena prednosti (70:53) i nalazili su se na korak do velikog trijumfa. Ali, Uertas i družina su se i dalje pitali.

Malo po malo Portorikanci su topili razliku, ali su opet na pet minuta imali dvocifreni zaostatak. Videlo se da se Iran muči i usledio je još žešći pritisak. U Uertasa je ušao neki NBA igrač i počeo je sve da pogađa.

Na minut do kraja Iran je vodio četiri poena, ali je usledila nesportska lična, posle čega je zaostatak Portorika bio -3, a imali su i loptu sa strane. Akcija se igrala za Uertasa koji, pogađajte, pogodio trojku "bez koske".

Na 45 sekundi do kraja rezultat je bio nerešen, samo pre sedam minuta Iranci su imali +17! Ekipa iz Azije ponovo je izgubila loptu u ključnom napadu, a Uertas je ponovo ubacio trojku za svoj 35 poena i +3 Portorika.

Nestvarne scene smo gledali, ali tu nije bio kraj "ludila". Prekaljeni centar Hamed Hadadi pogodio je trojku za izjednačenje na četiri sekunde do kraja i činilo se da ćemo u produžetak. Međutim, tako nije mislio Havijer Mohika.

Bek Portorika primio je loptu i gotovo uz zvuk sirene, od tablu, pogodio za +2 ekipe iz Centralne Amerike. Iran nije uspeo da dâ koš za 0,7 sekunde i Portoriko je nekako "iščupao" pobedu.

Zasluženo, njima pripada "utisak dana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve