Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.09.2019.

16:30

Bogdanović je MVP, Lučić nije dovoljno iskorišćen

Impresivan start, strmoglav pad pa zrela reakcija.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bogdanović je MVP, Lučić nije dovoljno iskorišćen
Foto: fiba.basketball

Ukratko tako je protekao meč Srbije protiv SAD u utakmici za razigravanje za plasman na Mundobasketu.

Ni Amerikanci ne pamte kada su u jednoj četvrtini postigli samo 7 poena, a u prvom kvartalu Srbija ih je "zgazila" sa 32:7.

Sve je funkcionisalo besprekorno – odbrana, tranzicija, napad, šut. Bogdanović je "sasuo" rafal od četiri trojke u prvih pet minuta, a ispratili su ga Micić (2), Jović i Bjelica sa još četiri za nadrealnih 25.

Nije bilo realno očekivati da "Orlovi" nastave u istom ritmu i zadrže ovu neverovatnu razliku, ali su možda i previše pali u nastavku meča, pa su nimalo impresivni Amerikanci uspeli da se vrate u egal (44:40) do poluvremena.

S obzirom na prethodne dve utakmice očekivali smo potpuni preokret, međutim, Srbija je pokazala karakter u drugom delu meča.

Momci su sjajno reagovali na pritisak Amerikanaca i opet uspostavili svoj ritam igre koji nam donosi povratak na solidnih +9 sredinom poslednjeg perioda, u kojem je Đorđevićeva ekipa odolela rivalu.

Simonović – nije uspevao da parira Amerikancima u odbrani na potrebnom nivou, a ni da isprati brži ritam našeg napada, pa je dobio ograničenu minutažu.

Bogdanović – MVP partija. Režirao pobedu impresivnom igrom, posebno u prvom periodu kada je sa 4/4 za tri poena bio temelj prednosti od 25 razlike. Međutim, Bogdan nije samo pogađao trojke, bio je jednako impresivan i u odbrani, dobro čuvao koš, a kada nije šutirao jednako je dobro razigravao saigrače.

Bjelica – tiha partija našeg NBA asa. Mnogo umereniji u "potrošnji" lopti nego na prethodnim utakmicama.

Lučić – najbolja partija na SP, koja nam je pokazala da nije bio dovoljno iskorišćen njegov napadački potencijal u prethodnim mečevima. Dok je u odbrani opet bio na svom uobičajenom nivou, u ofanzivi se "eksplodirao" sa 15 poena kao Bogdanov prvi pratilac.

Raduljica – nije igrao

Birčević – nije igrao

Jokić – Đorđević ga je vratio na "četvorku" gde je na ovom meču bio znatno upotrebljiviji nego na nekim prethodnim. Nije bio preterano raspoložen u završnici napada, ali je sjajno otvarao prostor Milutinovu u reketu te "hranio" bekove na perimetru.

Milutinov – Dobro je kontrolisao reket protiv Amerikanaca, sjajno branio naš obruč, dok je s druge strane pravio dosta problema rivalu u reketu što je olakšalo posao našim bekovima.

Micić – odlična partija, posebno u drugom poluvremenu. Čvrst u odbrani, efikasan u tranziciji.

Gudurić – nije igrao

Jović – jedan od boljih nastupa u Kini, pogađao je šuteve koje je uzimao, dobro držao potrebni ritam igre dok smo "branili" prednost, te bio nezgodna prepreka Amerikancima u napadu.

Marjanović – dobio više prostora u drugom poluvremenu i sjajno ga iskoristio. Zatvorio je Amerikancima prilaz našem košu, a u napadu ih terao da se "skupljaju" u reketu što je omogućilo našem timu novu seriju trojki kojom smo prelomili meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d