Nova vest
Fudbal 3

31.3.2024.

13:05

Nije Nejmar, a izgleda nije ni Depaj – ko je onda dao milion evra za Alvesovu slobodu?

Činilo se da je nagađanjima o tome ko je platio kauciju od milion evra za Danija Alvesa kraj kada se pojavilo ime Memfisa Depaja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Holanđanin i Brazilac su, doduše kratko igrali zajedno u Barseloni, a Depaj u svom okruženju ima bliske osobe koje su imale probleme sa zakonom. Tako se sve uklapalo.

Kako navodi "Fiesta", a prenos "Mundo Deportivo", kauciju je platio poznati brazilski magazin. Nije navedeno konkretno koji.

Alves bi mogao da ostane na slobodi i do 2025. godine, ali njegov slučaj još nije završen jer su se obe strane, odbrana i tužilac, kojem se pridružila i žrtva privatnom tužbom, žalila na prvobitnu presudu.

Zastupnici okrivljenog traže oslobađajuću presudu, dok tužilac i žrtva smatraju da je zatvorska kazna od četiri i po godine previše blaga i traže maksimalnih 12 godina zatvora koliko zakon predviđa.

Dani je morao da preda oba pasoša, brazilski i španski, kako ne bi pobegao iz zemlje na Pirinejskom poluostrvu.

Alves (40) je drugi najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom.

Najveći uspeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu