Nova vest
Fudbal 0

28.3.2024.

11:50

Mesi odveo Francuze na EURO – mogući je rival Srbije

Fudbalska reprezentacija Francuske, uzrast do 17 godina, u svojim redovima ima vrlo talentovanog, ubojitog momka, po imenu Rajan Mesi (16).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Ovaj tinejdžer slavnog prezimena postigao je četiri gola na nedavnom kvalifikacionom turniru elitne grupe za plasman na Evropsko prvenstvo i najzaslužnijiji je za prolaz "trikolora" na završni turnir.

Mesi je bio najbolji strelac ekipe, s četiri gola.

Francuzi su u grupi u kojoj su još bili Engleska, Mađarska i Severna Irska završili na prvom mestu s maksimalnim učinkom. 

Junak Francuza Rajan Mesi rođen je pre 16 godina u mestu Serves u širem području Pariza, a igra za Dižon.

Naravno, najzanimljivije je njegovo prezime i poreklo. Prema navodima francuskog medija RMC, nasledio ga je od oca Kamerunca Zakarija, čiji je deda Sudanac.

Prezime koje mali Mesi nosi na leđima uopšte ga ne opterećuje, niti bi trebalo, jer nije ni u kakvom srodstvu s čuvenim Argentincem.

Doduše, prezime Mesi na dresu fudbalera koji se uspinje u karijeri zaista može da ga obavezuje da bude najbolji od svih.

Rajan, ipak, ide svojim putem. Inače, igra na poziciji levog krila, ali se uspešno prilagođava i ostalim napadačkim pozicijama, pa je vrlo upotrebljiv za selektora Francuza.

Francuska ekipa bi mogla biti rival srpskim kadetima, takođe plasiranim na Evropsko prvenstvo, koje se od 20. maja igra na Kipru.

 

 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve