Nova vest
Fudbal 5

27.3.2024.

10:25

Lazetić o uspehu kadeta: A kritikovali su nas zbog velikog broja igrača Zvezde

Direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić oglasio se povodom plasmana kadeteske reprezentacije Srbije na završni turnir Evropskog prvenstva.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Kadeti su, ujedno, osvetali obraz srpskom reprezentativnom fudbalu koji je prilično zabrideo posle serije neuspeha omladinaca, mlade reprezentacije i seniora u samo nekoliko dana.

Omladinci su eliminisani na turniru za plasman na Euro, mlada reprezentacija je poražena od Severne Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (izgubila sve šanse za plasman), dok su seniori jedva, uz mnogo muke, savladali 125. selekciju na FIFA listi, Kipar.

Prethodno, Piksijevi izabranici pretrpeli su težak poraz u Rusiji (0:4).

Kadeti su u meču sa Turskom, koju su savladali 2:0, obezbedili prolaz među najbolje ekipe Starog kontinenta, što je bio povod da Lazetić ponosno istakne kako se u Savezu kvalitetno radi sa mladim selekcijama.  

"Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji“ rekao je Lazetić.
 

Starsport

Lazetić je podsetio da je reč o dečacima koji tek sazrevaju i stasavaju, da vreme radi za njih.

"Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere".

Od trećeg uzastopnog učešća na Evropskom prvenstvu Lazetić očekuje još jedan zapažen rezultat. 

"Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru. Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće“, poručio je Lazetić za sajt FSS..

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve