Nova vest
Fudbal 0

26.3.2024.

19:45

Murinjo: Dva puta sam odbio ponudu Portugala VIDEO

Žoze Murinjo je otkrio da je imao prilike da postane selektor reprezentacije Portugala.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Iskusni stručnjak je po odlasku iz Rome trenutno bez posla, ali je najavio da želi da se vrati na klupu i to već od leta.

U razgovoru sa poznatim novinarom Fabricijom Romanom, Žoze je rekao da ga je Portugal tražio u periodu kada je bio trener Reala, ali i nedavno dok je vodio tim Rome.

"Moj osećaj je da su mi vrata Portugala bila otvorena dva puta, u stilu, 'molim te dođi i ovo mesto je tvoje'. Jednom dok sam bio trener Reala, cilj je bio da radim oba posla odjednom, da bi mi predsednik Reala Florentino Peres rekao da to nije moguće. Lako je bilo prihvatiti drugi put, jer nekoliko meseci kasnije sam dobio otkaz u Romi, tako da ne žalim", rekao je Murinjo.

On je i objasnio zašto mu nije žao što je odbio ponudu.

"Ne žalim jer sam zadovoljan razlogom zbog kojeg sam ih odbio. Cilj je da jednom budem selektor, ali ako me pitate sutra, nisam siguran da ću biti srećan. Ako mi to kažete pre Svetskog kupa, Euro, Kupa Amerike , Kupa afričkih nacija, rekao bih 'da'. Ali čekati dve godine na taj posao, ne znam. Možda jednog dana i prihvatim", dodao je Murinjo.

Portugal je 2022. smenio Fernanda Santoša posle eliminacije sa Svetskog kupa i Murinjo je tada imao ponudu, ali je izabrao da ostane u Rimu, da bi posao selektora prihvatio Roberto Martines.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu