Nova vest
Fudbal 4

24.3.2024.

14:28

Zlatko Dalić: Momci se nisu štedeli ni u prijateljskoj utakmici

Selektor najboljih hrvatskih fudbalera Zlatko Dalić pohvalio je pristup i motivaciju svog tima na prijateljskoj utakmici sa Tunisom.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/TOMS KALNINS

U pitanju je "ACUD Cup", na kojem još učestvuju domaćin i selekcija Novog Zelanda.

U prvoj utakmici Egipat je savladao Novozelanđane (1:0) pa će u finalu igrati sa izabranicima Zlatka Dalića.


Selektor zvanično treće najbolje reprezentacije sveta zamerio je samo igračima na nedostatku prodornosti u završnici akcija, ali je generalno zadovoljan prikazanim. Posebno je pohvalio veliku energiju koju je svaku igrač uložio iako je u pitanju prijateljski duel.

"Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Nismo dolazili do situacije za gol, imali su i oni šanse. Penali su i kvalitet i lutrija, a ovaj put smo dobili. Momci nisu kalkulisali niti su se štedeli, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici. Cilj je bio dati šansu svim igračima, moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva povreda. Osetio je aduktor pa je na vreme izašao, nadam se da nije velika povreda", rekao je Dalić posle meča.

Selelktor Hrvata je u Kairo poveo četiri golmana.

Dominik Livaković branio je gol u prvom poluvremenu, nakon čega ga je zamenio Ivušić koji je bio ključan adut u penal-seriji sa tri odbranjena udarca igračima Tunisa.

"Odlučili smo dati šansu svim golmanima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale, to je sjajno. Pokazao je da mogu računati na njega".

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu