Nova vest
Fudbal 65

23.3.2024.

23:32

Hrvatska bez golova sa Tunisom – prošla dalje na penale

Fudbalska reprezentacija Hrvatske igrala je bez golova protiv Tunisa u polufinalu prijateljskog turnira koji se odigrava u Kairu, Egipat, pa posle penala izborila pobedu.

Izvor: index.hr/b92

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

U pitanju je "ACUD Cup", na kojem još učestvuju domaćin i selekcija Novog Zelanda.

U prvoj utakmici Egipat je savladao Novozelanđane (1:0) pa će u finalu igrati sa izabranicima Zlatka Dalića.

I da je to bio Tunis, ne bi bilo nezasluženo, jer je ova selekcija mogla, da je imala malo više umešnosti u završnici akcija, i do pobede nad favorizovanom zvanično trećom reprezentacijom sveta.

Ali Abdi je promašio u 26. minutu veliku šansu, našao se nakon centaršuta sa desne strane sam ispred Livakovića, ali promašio je čitav gol.

Tunis je postiao gol u 31. minutu, pogodio je glavom Hamza Jelasi, no poništio ga je VAR zbog ofsajda. Konačno, u 76. minutu, Tunis je imao najbolju priliku na meču - tada je Ltaief izbio na pet metara od gola Livakovića i prebacio ga.

Kazna za promašaje Tunišane nije stigla u regularnom delu, mada su hrvatski fudbaleri imali sijaset dobrih šansi, već u penal seriji, kada je pala odluka o pobedniku.

Za Hrvate strelci sa 11 metara bili su Kramarić, Petković, Majer, Mario Pašalić i Marko Pašalić, dok su Juranović i Vlašić bili neprecizni.

Rezervni golman Hrvata Ivušić je bio junak u penal seriji pošto je odbranio tri udarca igračima Tunisa. 
 


 

Podeli:

Komentari 65

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 65

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu