Nova vest
Fudbal 17

23.3.2024.

22:54

Francuska ponovo nemoćna protiv Nemačke VIDEO

Fudbalska reprezentacija Nemačke slavila je na Grupama stadionu u prijateljskom meču protiv Francuske.

Srđan Novaković
Profimedia

Prvaci sveta iz 2014. godine i domaćini narednog EURA su na stadionu u Lionu pobedili sa 2:0. 

Nemci su tako posle dužeg vremena pružili jednu dobru partiju, a pobeda protiv aktuelnog finaliste Svetskog prvenstva može uliti veliku dozu samopouzdanja pred početak prvenstva Evrope.

Da će biti dobro po Pancere, videlo se već posle sedam sekundi kada je Florijan Virc. Povukao je loptu fudbaler Bajer Leverkuzena od polovine terena, došao u blizinu kaznenog prostora, nikog nije bilo oko njega i Nemac je uputio precizan udarac koji je završio u gornjem desnom uglu gola Francuske. 

Francuzi se nisu oporavili od ovoga šoka, tako da je prvi deo igre završen sa vođstvom Nemačke. 

U drugom poluvremenu su opet bili bolji Nemci, koji su do drugog gola stigli preko Kai Haverc. Sjajna lopta ka Musijali, koji je prevario Sambu, potom poslao loptu u srce kaznenog prostora, gde je bio fudbaler Arsenala, i njemu nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu. 

Taj gol je malo trgnuo Francuze, koji su krenuli u napad, ali kao da na ovom meču nisu bili na svom maksimalnom nivou. Uprkos vođstvu do kraja meča su u više navrata Nemci bili bliži golu nego domaćini. 

Na kraju se rezultat nije menjao, tako da je Francuska posle Katara doživela drugi poraz i to isto protiv Nemačke, koja očigledno ne leži reprezentaciji Francuske. Uz to ovo je prva utakmica od Mundijala na kojoj Mbape i drugari nisu postigli gol. 

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu