Nova vest
Fudbal 1

22.3.2024.

23:26

Sautgejt demantovao da ide u Junajted

Reprezentaciju Engleske u subotu od 20 časova očekuje na Vembliju meč sa Brazilom, a u fokusu je selektor Garet Sautgejt.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Proteklh dana bilo je spekulacija da bi on mogao da nasledi Erika ten Haga na kormilu Mančester junajteda, pa je tim povodom rešio da se oglasi.

Sautgejt, kojem ugovor sa FA Engleske ističe u decembru, mogao bi da ode posle Euro 2024. ili da produži ugovor do leta 2026.

"Ne želim da pričam ni sa kim. Nikada za ovih osam godina nisam ni pokušao da pričam sa nekim dok sam u poslu, tako da ne znam da li to odgovara na vaše pitanje. Moj fokus je Evropsko prvenstvo. Da smo produžili ugovor ranije, svi bi rekli, 'zašto potpisujete ugovor pre Euro gde morate da se dokažete?", kaže Sautgejt i dodaje. 

"Tu su dve stvari sa moje tačke gledišta. Prvo, ja sam selektor Engleske i imam posao, pokušavam da donesem pehar sa evropskog šampionata. Jasno, pre toga, imam dve važne utakmice ove nedelje. I druga stvar je da Mančester junajted ima menadžera. Mislim da je to potpuno nepoštovanje kada se priča o menadžeru koji je u poslu. Ja sam predsednik asocijacije menadžera tako da nemam vremena za takvu vrstu stvari", poručio je Sautgejt. 

Upitali su i Džona Stounsa šta misli to tome, gde bi više voleo da vidi Sautgejta.

"Želim da ga vidim ovde, bilo bi veliko nepoštovanje pričati o timu koji ima menadžera, posebno kada je ta priča izvučena ko zna odakle", poručio je defanzivac Mančester sitija i Engleske. 

Engleze u utorak čeka drugi prijateljski meč, protivnik je Belgija. 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu