Nova vest
Fudbal 27

23.3.2024.

10:10

Naredni rival Srbije 125. na FIFA listi – prilika da se "obrišu fleke" iz Moskve

Fudbalska reprezentacija Srbije pokušaće protiv Kipra da popravi utisak sa meča protiv Rusije (0:4) u kojem se, najblaže rečeno, nije proslavila.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Duel sa Kipranima (25. mart) idealna je prilika za tako nešto jer je rival jedna od najslabijih reprezentacija u Evropi.

Podatak da je tim koji sa klupe vodi legendarni Gruzin Temuri Kecbaja izgubio svih osam utakmica u minulim kvalifikacijama za Euro, dovoljno govori o aktuelnom trenutku te reprezentacije.

Ova selekcija je grupu sa Španijom, Škotskom, Norveškom i Gruzijom završila sa samo tri postignuta gola i gol-razlikom "-25".

Bez pobede u kvalifikacijama, osim Kiprana, bili su još samo Malta, Gibraltar, San Marino i Lihtenštajn.

O rejtingu Kiprana možda najbolje govori činjenica da su na poslednjem preseku FIFA rang liste bili 125. reprezentacija sveta od 210 zemalja članica. 

Čini se da je ostrvska selekcija idealan protivnik nakon blamaže "orlova" u Moskvi i šansa da se mini-turneja prijateljskih utakmica završi u pozitivnom raspoloženju.

Kiprani su poslednju pobedu ostvarili u novembru prošle godine protiv Litvanije (1:0), a pre toga i protiv Izraela u gostima (3:2) takođe u prijateljskoj utakmici 2022. godine.

Poslednju takmičarsku pobedu Kipar je ostvario protiv Grčke (1:0) u septembru 2022. godine u okviru Lige Nacija.

Pred Srbijom je, dakle, idealan rival da se povrati samopouzdanje.

Podeli:

Komentari 27

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 27

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu