Nova vest
Fudbal 1

17.3.2024.

12:37

Doping skandal pa rat – druge uzastopne OI bez ruske zastave

Ruski sportisti biće desetkovani na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu zbog sankcija koje su toj državi uvedene nakon invazije na Ukrajinu.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Prema rečima potpredsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Džona Koatesa, ruskih sportista u Parizu neće biti više od 40.

"Neće biti sportista iz Rusije u timskim sportovima jer se ne mogu takmičiti kao Rusija", podsetio je Koates u intervjuu za "Daily Telegraph"

Rusi će, kao što je poznato, nastupati pod neutralnim znamenjima, svi oni koji budu prihvatili tvrde uslove koje su im nametnuti.

"Neće ni svaki sportista koji nastupa za ruske vojne klubove biti prisutan u Parizu. Ne znam, verovatno će biti i onih koji će odlučiti da ne dođu zato što ne žele da se takmiče pod neutralnom zastavom", kaže visoki funkcioner MOK-a.

Prethodne Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine ruski sport je bio uzdrman zbog prethodnog masovnog dopinga, te su takmičari nastupali pod simbolima Olimpijskog saveza Rusije, a ne pod svojom zastavom.

Tada je, doduše, Rusiju predstavljao veliki broj sportista, 335, koji je pobrao veliki broj medalja - 71.

Ovog puta, Rusi su u još goroj situaciji - svedeni su na mizeran broj takmičara koji su, pride, primorani da se takmiče pod neutralnom zastavom. 

 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Samo nek se obrće

Novi iOS 18 operativni sistem dolazi sa korisnom opcijom kada je u pitanju Wi-Fi adresa.

MacRumors

16:27

2 h

Novo Sport Video Menu