Nova vest
Fudbal 14

22.6.2024.

16:34

FSS ljut na UEFA

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, osvrnuo se na sramne povike tokom meča Hrvatske i Albanije.

Izvor: Kurir.rs

Srdjan Stevanovic/Starsport

Navijači ove dve selekcije nedolično su se ponašali, a nisu izostala skandiranja poput "Ubij Srbina".

Istog dana je Šurbatović izjavio je da će naš nacionalni tim napustiti Evropsko prvenstvo ukoliko albanski i hrvatski fudbalski savez ne budu kažnjeni.

Još uvek se čeka na reakciju UEFA.

"Najveći mogući oblik ispoljavanja rasizma. Malo smo ljuti što se nije reagovalo adekvatno, ali verujemo da će kazna biti u skladu s učinjenim prekršajem. Kada se desi da navijači horski uzvikuju parole koje šire mržu ili rasizam, službena lica moraju da reaguju. Sudija i delegat u komunikaciji rešavaju odmah slučaj. Kao delegat, dobijam od UEFA sav potreban materijal, odgovarajuće priručnike i sve ostalo što je bitno za ta dva tima reprezentacije. Priprema za meč mora da bude temeljna i bez obzira o kojem jeziku se radi, delegat mora da bude upućen u sve potencijalne rizike koje nosi određeni meč", rekao je Šurbatović za "Kurir" i dodao:

"UEFA je momentalno reagovala u slučaju kvazi novinara koji provocirao i izbacila ga sa EURO. Želimo da ovo bude primer za ubuduće da se svim pošalje poruka da nema mesta rasizumu u fudbalu! I da će svi snositi najveće moguće sankcije ako se ogluše o to".

Podsetimo, Srbija je u međuvremenu poslala oštar dopis UEFA o ovim incidentima.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu