Nova vest
Fudbal 2

20.6.2024.

14:47

Iliev pred Sloveniju: Verujem da smo sposobni

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Ivica Iliev izjavio je da su mir, strpljenje i timski duh ključ uspeha reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: Tanjug

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija će danas od 15 časova igrati protiv Slovenije u Minhenu meč drugog kola grupe C na EP.

Iliev kaže da je zadovoljan igrom reprezentacije Srbije u porazu od Engleske 1:0.

"Zadovoljan sam kako smo igrali, ali kada se izgubi utakmica, nije lepo. Na ovakvom takmičenju svaki poraz ume da boli. Cilj nam je da prodjemo grupu, da odemo verujem i korak dalje. Odigrali smo odličnu utakmicu, pokazali karakter, i ono što me raduje je što smo protiv tako velike reprezentacije", izjavio je Iliev u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

On smatra da fudbaleri Srbije treba u utakmicu da udju mirno i strpljivo.

"Trener Slovenije je veoma ozbiljan, a njihov glavni adut je špic. Sa druge strane, mi moramo da pobedimo i to može biti jedna prepreka našim reprezentativcima, jer ulazimo u utakmicu kao favoriti. Verujem da smo kvalitetniji, ali Slovenija takodje ima čvrstu reprezentaciju. Ključni sastojak za naš uspeh je mir i strpljenje, kao i svest da ne moramo postići gol odmah na početku, već možemo i u poslednjim minutima utakmice. Verujem da smo sposobni za to, ali nam je potrebna disciplina, koju će Slovenija svakako imati, kao i timski duh koji smo pokazali protiv Engleske", zaključio je Iliev.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu