Nova vest
Fudbal 5

20.6.2024.

11:43

"Albanci su nam očitali lekciju kako se gine za reprezentaciju"

Tuga i očaj, to je otprilike opis atmosfere u Hrvatskoj posle dva meča "vatrenih" na Euro 2024.

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Izabranici selektora Zlatka Dalića podbacili su u prva dva meča, posle poraza od Španije (3:0), usledio je i šokantan remi sa Albanijom (2:2) i gol koji je primljen duboko u nadoknadi vremena. 

Bivši reprezentativac Hrvatske Robert Špehar je u razgovoru za "Jutarnji list" izneo niz kritika na račun igre hrvatskog tima.

"Loše, loše, loše... To je moj utisak o igri reprezentacije posle dve odigrane utakmice na Euru. Protiv Španaca jedva da smo nešto malo odigrali u drugom poluvremenu. U prvom protiv Albanije nas nije bilo, Livaković nas je spasavao. Da on nije bio na visini zadatka, ko zna kako bi se to završilo. Možda bismo doživeli debakl. Iskreno, Albanci su nam očitali lekciju kako se gine za reprezentaciju. Očigledno je da na ovom Euru nismo pravi, kao što smo to nekada bili", kaže Špehar.

Ni iskusni Luka Modrić ne igra kako se očekuje od kapitena, Špehar nije ni njega poštedeo.

"Nije kao što je nekad bio, čini se da i on ima neke tegove na nogama, kao što je slučaj sa većinom igrača. Ne znam šta se dogodilo sa reprezentacijom koja je sastavljena od velikih igrača. Lično priželjkujem da mogu nešto dobro da naprave u trećoj utakmici, najviše zbog Luke Modrića, jer ne bih voleo da na takav način zaključi genijalnu karijeru. On zaslužuje više, zaslužuju i njegovi saigrači i navijači", zaključio je Špehar.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu