Nova vest
Fudbal 7

18.6.2024.

10:05

Ovaj EURO obara sve rekorde – jedan podatak je neverovatan

Ovo se prvu put desilo posle skoro 50 godina.

Srđan Novaković
Profimedia

Ekipe su deluje došle spremne na ovo prvenstvo, što se vidi i po kvalitetu utakmica koje gledamo na stadionima širom Nemačke.

Stadioni su puni bez obzira kada se i ko igra utakmicu, mnogo je navijača u Nemačkoj i možemo reći da ne samo tu, nego da u celoj Evropi vlada fudbalska euforija.

Utakmice su neizvesne, zanimljive, jeste da su favoriti uglavnom opravdali svoja očekivanja, mada je bilo slučajeva kada su znali i da se sapletnu.

Profimedia

A posle nekoliko dana na Evropskom prvenstvu došli smo do zanimljivog podatka.

On govori da je do sada postugnuto na EURO ukupno 27 golova na deset utakmica dovoljno govori o tome koliko je ovo prvenstvo efikasno i koliko su svi naoštreni da na ovom takmičenju naprave što bolji rezultat.

NIS

Poslednji put kada je ovoliko golova postgnuto bilo je 1976. godine, kada se prvenstvo Evrope igralo u Jugoslaviji.

Ali ono što ovaj EURO čini posebnim je to što su tih 27 pogodaka postigli isto toliko igrača, tačnije niko do sada nije postigao dva gola na jednoj utakmici.

Najviše golova smo do sada videli na meču domaćina Nemačke i Škotske, kada smo videli čak šest golova, najbrži gol u istoriji EURA je postgnut na meču Italije i Albanije, posle svega 23 sekunde, a najmanje golova je bilo na utakmicama Srbije i Engleske odnosno Francuske i Austrije, a nijedan meč nije završen bez golova.

Ako se ovako nastavi nema sumnje da ćemo možda prisustvovati jednom od najefikasnijih EURO u istoriji ovog takmičenja.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

11 h

Novo Sport Video Menu