Nova vest
Fudbal 12

16.6.2024.

23:21

Piksi: "Igrali smo hrabro, moćno – naterali Engleze da se brane"

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ponosan je na svoje izabranike posle utakmice sa Engleskom.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

"Orlovi" su izgubili u prvom kolu grupe C na EURO od Engleske (1:0), a jedini gol postigao je Džud Belingem.

"Isfrustriranost postoji kada izgubite utakmicu. To nije bio plan. Plan je bio totalno nešto drugo, a to je da pobedimo. Odigrali smo hrabro, moćno, nismo se uplašili osim prvih 15 minuta gde smo svesno dali loptu Englezima. Stajali smo dobro u zoni. Mislim da su i promene u drugih 45 minuta doprinele, mirnoća, pas igra, naterali smo Engleze da se brane. Treba da budemo ponosni na ono što smo prikazali. Rezultat je negativan, ali šta da radimo, idemo dalje. Nemamo čega da se stidimo. Možemo dosta toga, na sledećoj utakmici ćemo pokazati", rekao je Stojković za TV "Arena sport".

Upitan je i zašto Dušan Tadić nije igrao od početka.

"Nije povreda, nego deo taktike. Želeo sam da ga poštedim. Znao sam da će drugo poluvreme biti odlučujuće. Želeo sam ga svežeg, to je bio deo taktičkog plana. Pokazali smo da možemo da odigramo hrabro i pored jake Engleske. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najvećim timovima. Teško da možete da pobedite, a da ne postignete gol", istakao je Piksi.

Srbija naredni meč igra protiv Slovenije u četvrtak.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

11 h

Novo Sport Video Menu