Nova vest
Fudbal 3

14.6.2024.

18:16

Gundogan ponosan – prvi kapiten Nemačke emigrantskog porekla na velikom takmičenju

Kapiten reprezentacije Nemačke Ilkaj Gundogan (33) vrlo emotivno doživljava nastup u nacionalnom timu, otuda je osetio potrebu da pošalje poruku navijačima pred EURO.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Nemačka i Škotska otvoriće u petak od 21 sat Evropsko prvenstvo utakmicom u okviru grupe A koja se igra u Minhenu.

Reprezentaciju domaće selekcije sa kapitenskom trakom na ruci predvodiće igrač turske krvi rođen pre 33 godine u Gelzenkirhenu. Gundoganov deda je u Nemačku došao u potragu za poslom, tu se rodio Ilkajev otac, kao i aktuelni reprezentativac Nemačke.

Gundogan je ponosan zbog činjenice da će kao igrač emigrantskog porekla pred domaćim navijačima predvoditi Nemačku, na velikom takmičenju.

"Dragi navijači, večerašnja utakmica od 21 za mene je više od ostvarenja sna: predvodiću svoju reprezentaciju na terenu kao kapiten na velikom takmičenju u našoj zemlji. Naježim se samo pri pomisli na to. Kao što je naš timski put bio težak i pun padova poslednjih godina, sećam se i teških situacija u dresu Nemačke, otuda se osećam još ponosnijim što vodim Nemačku na terenu kao prvi kapiten imigrantskog porekla na velikom turniru", poručio je Gundogan.

Potencira i ponosan je na činjenicu da živi u zemlji koja je prepuna različitosti i drugačijih kultura.

"Vodim tim koji je poseban jer je sastavljen od toliko različitih kultura i zemalja. Upravo su ovo faktori koji će nas ojačati kao nemačku naciju 2024. godine: raznolikost i uticaj različitih kultura. Ono što smo naučili i iskusili u prošlosti je da fudbal ima moć da okuplja ljude. Živimo u vremenima u kojima se stvara sve više frontova. Gde ljudi više ne slušaju jedni druge. U našem društvu postoji podela. Kao tim, u naredne četiri nedelje želimo da još više zbližimo ljude u našoj zemlji.  Da učinimo da naši navijači budu ponosni na svoju naciju ali da i dalje budu otvoreni, puni poštovanja i prijateljski nastrojeni prema milionima gostiju koji će posetiti našu lepu zemlju u narednim nedeljama", zaista lepu poruku poslao je nemački fudbaler.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

2 d

Novo Sport Video Menu