Nova vest
Fudbal 1

13.6.2024.

13:15

Šta Luka Jović misli o Mitroviću i Vlahoviću? VIDEO

Napadč Srbije Luka Jović otvoreno je pričao o aktuelnostima pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu.

Izvor: FSS

FSS

"Orlovi" su pre dva dana stigli u svoju bazu u Augzburgu gde su u sredu trenirali pred oko 3.000 navijača.

To je dodatno podiglo već sjajnu atmosferu u nacionalnom timu.

"Dugo nismo bili na Evropskom prvenstvu, bilo je par situacija kada smo mogli da se plasiramo, gde druge okolnosti nisu pomogle. Sada smo tu i zaslužujemo. Očekivanja su da prođemo grupu i da odemo što dlaje u takmičenju, mislim da imamo kvalitet za to. Ali jednostavno, ovo je turnir gde se igra u nokaut fazi jedna utakmica i sve je moguće", rekao je Jović.

Srbija će igrati u teškoj grupi za Englezima, Dancima i Slovencima.

"Dobili smo jaku grupu. Englezi su među prvim favoritima da osvoji titulu, sa jakim individualcima, a Danska i Slovenija možda i najmanje odgovaraju našem stilu igre, jer igraju čvrst i agresivan fudbal. Tako da, mislim da će od druge utakmice zavisiti naš plasman u grupi. Daćemo maksimum da pobedimo sve i da prođemo dalje".

U prvom planu kod selektora Stojkovića u napadu su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

"Mislim da je Mitar što se tiče završnice, da je on 'paker', koji iskorišćava šanse, dobar je u vazduhu, Duci voli da traži prostor, ima jako dobru levu nogu, a ja sam neko ko voli da igra u formaciji sa dva napadača, da imam slobodu da mogu da se krećem i zadovoljstvo mi je što igram sa njima. Kada igram sa njima, lepo mi je na terenu".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu