Nova vest
Fudbal 1

12.6.2024.

9:40

Koliko znate o fudbalu – "kec" ili "dvojka"? Ko će početi utakmicu?

Sada već tradicionalno, B92.sport je za svoje verne pratioce spremio nekoliko zabavnih igrica dok pratimo Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Pored popularnog Fantazija tu su još dve vrlo zanimljive igre – Tip i Pogodi 11.

Dve sjajne prilike da pokažete koliko znate o fudbalu i istovremeno se zabavite dok gledate EURO.

Tip

B92.sport

Ko voli sport, a posebno fudbal, voli i da prognozira ishode utakmica.

Za one koji baš vole da prognoziraju i veruju da su dobri u tome spremili smo igricu "Tip".

Kao što verovatno znate iz prethodnih izdanja, vaš zadatak deluje veoma lak – registrujete se pred početak turnira, a zatim pogađate tačan rezultat svake pojedinačne utakmice na šampionatu.

Poene ćete moći da osvojite čak i ako promašite rezultat. Vrednovaće se pogođen tip (1-X-2), potom gol-razlika, tačan broj golova svake ekipe, uz, naravno tačan rezultat.

Vaši rezultati iz svake od 51 utakmice će se sabirati pa ćemo pobednika dobiti posle finalne utakmice u Berlinu.

Pogodi 11

B92.sport

Da li krenuti sa Mitrovićem ili Vlahovićem? Ili sa dvojicom napadača? Da li sa tri ili četiri defanzivca? Ko će biti zadnji vezni? Ko će bolje čuvati Kejna?

Piksi verovatno zna odgovore na ova pitanja. Znate li vi? A znate li možda šta misle selektori preostalih reprezentacija?

Ako mislite da znate - dokažite. Igrajte "Pogodi 11" - najnezahvalniju, ali i najinteresantniju EURO igricu koju smo spremili za vas.

Vaš zadatak biće, dakle, da "čitate" zamisli selektora.

A ni njihov zadatak neće biti lak. Svaka utakmica je bitna. Treba nadmudriti protivnika, pa treba smisliti i neku kadrovsku ili taktičku "igricu" kako bi se zabeležio uspeh, a ne ide baš uvek sve po planu.

Neki bitni igrači se povrede, drugi dobiju suspenziju, neke zvezde možda nisu u formi, a nekad igračima jednostavno ne odgovara stil igre rivala.

A na vama je (samo) da sve to i sami zaključite, pretpostavite šta koji selektor planira i pokušate da pogodite kojih jedanaest igrača će početi svaku utakmicu.

Ali pazite, kao što za svakog pogođenog igrača dobijate poen, tako se i gube poeni za "promašaje".

Podeli:

Tagovi:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu