Nova vest
Fudbal 1

30.5.2024.

22:57

Bande Rosarija mecima "zovu" Di Mariju i Mesija

Nepoznate osobe koje su ispalile nekoliko hitaca na vrata benzinske pumpe u argentinskom gradu Rosariju ostavile su poruku za slavnog fudbalera Anhela Di Mariju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIPE AMORIM

Di Marija je, baš kao i Leo Mesi, rođen u tom gradu, a osim toga zajedničko za obojicu je što ih tamošnje bande "zovu" da se vrate tako što im ostavljaju poruke "ispisane" mecima.

"Čekamo te, Di Maria", glasila je poruka ispisana na parčetu papira okačenom na pumpi koju su izrešetali razbojnici.

Gotovo identičan napad desio se u martu 2023. godine kada su nepoznate osobe ispalile više hitaca u vrata supermarketa koji je u vlasništvu porodice Rakuco, supruge Lea Mesija Antonele.

"Mesi, čekamo te. Gradonačelnik Rosarija je diler droge i on te neće spasiti", pisalo je u poruci koja je uznemirila Argentince. 

Mesi se naravno nije vratio u Rosario, u svoj Njuels Old Bojs da završi karijeru, niti to ima u planu, a kako stvari stoje tamo posle svega neće završiti ni Di Marija, koji je, navodno, već dogovorio prelazak u Majami - kod Mesija. 

Član zlatne generacije argentinske reprezentacije iz Katara, očito, nije više omiljen kod dela tamošnjih klanova, pokazuju to i poruke koje su mu bile upućene dva dana pre incidenta na pumpi. 

"Da li i dalje želiš da se vratiš?", glasila je poruka ispisana preko murala Di Marije u predgrađu Rosarija, u blizini kluba u kojem je ponikao.

Poruke slične sadržine osvanule su i u blizini kuće u kojoj žive Di Marijini roditelji, u martu ove godine, što može da se tumači kao direktna poruka fudbaleru. I pretnja.

Rosario je inače jedan od najopasnijih i najnebezbednijih gradova u Argentini.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu