Nova vest
Fudbal 1

30.5.2024.

21:14

Kavani završio reprezentativnu karijeru

Jedan od najboljih napadača u poslednje dve decenije Edinson Kavani (37) oprostio se od igranja za nacionalni tim Urugvaja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

On je svoju odluku, koje je bila i očekivana pošto nije pozivan u reprezentaciju još od Mundijala u Kataru, objavio na svom Instagram profilu.

"Danas, postoji malo reči, a mnogo emocija", dirljivo je počeo igrač koji je 138 puta oblačio nebeskoplavi dres i u njemu postigao 58 golova.

"Imao sam sreću, i još uvek je imam, što sam nosio dres reprezentacije koji volim najviše na svetu, dres moje zemlje. Iza nas je mnogo posebnih godina, mogao bih da napišem hiljadu reči sada, da kažem i da se prisećam, ali danas želim da se posvetim novom poglavlju u svojoj karijeri i dam sve onome gde želim da budem", poručio je Kavani.

Bivši napadač Napolija, Pari Sen Žermena i brojnih drugih klubova završio je reprezentativnu karijeru kao treći na večnoj listi igrača sa najviše nastupa u nacionalnom timu i kao drugi najbolji strelac.

"Danas se povlačim ali i dalje ću biti srcem uz reprezentaciju kao i svaki put kada sam izlazio na teren u dresu Urugvaja", kaže napadač Boke Juniors.

Podsećanja radi, on je debitovao za ovu južnoameričku selekciju 6. februara 2008. godine u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije (2:2).

Tada je i postigao prvi gol za nacionalni tim.

Poslednje golove za Urugvaj dao je protiv Paname, dva, 2022. godine na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Poslednji meč za reprezentaciju odigrao je 2. decembra 2022. godine protiv Gane.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu