Nova vest
Fudbal 0

24.5.2024.

13:40

Laporti će se ispuniti želja – Barsu će voditi Nemac

Novi trener Barselone će, kako stavri stoje, biti nemački stručnjak Hansi Flik koji je obavio "dobre razgovore" sa predstavnicima Katalonaca prethodnih dana.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Španski mediji pišu da je nekadašnji trener Bajerna i selektor Nemačke, blizu sporazuma sa Barselonom.

On će na klupi vicešampiona Španije zameniti Ćavija.

Delovalo je da će aktuelni trener Barselone voditi tim i naredne sezone, što je i potvrdio u aprilu u zajedničkoj poruci sa klubom, predomislivši se, nakon što je pre toga, u januaru, najavio odlazak na kraju sezone.

Međutim, Ćavijev status na kormilu ekipe od trenutka kada je najavio ostanak postao je vrlo "klimav", toliko da mu klub traži zamenu koju je, očito, i našao.

Pred upravom Barse sada je da reši pravnu stranu raskida saradnje sa Ćavijem, i to će koštati Katalonce, jer aktuelni trener, podsetimo, ima ugovor do leta naredne godine.

U isto vreme rukovodioci kluba imaju da finiširaju pregovore sa Flikom.

Ohrabruje Katalonce, kako pišu tamošnji mediji, skoro pa podudaranje sa Flikovim stavom u vezi sa uslovima saradnje, čime je otvoren put da se dogovor dovrši.

Kako stvari stoje Laporti će se ostavriti davnašnja želja - da na klupi Barse vidi nemačkog stručnjaka koje inače izuzetno ceni.

Svojevremeno je želeo Klopa, Tuhela, Nagelsmana, želeo je i Flika...

 


 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

4 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

7 h

Novo Sport Video Menu