Nova vest
Fudbal 3

23.4.2024.

10:08

Piksijeva pobeda u UEFA – timovi na EURO sa 26, umesto 23 igrača

Evropska fudbalska unija (UEFA) blizu je konačne odluke da uveća broj fudbalera u reprezentacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prenosi Skaj Sport.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Iako se dugo pominjala, ta promena je po prvi put zvanično predložena početkom aprila u Diseldorfu, na inicijativu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, gde se održavala završna edukativna radionica UEFA.

Kako prenosi pomenuti medij, delegati nacionalnih takmičenja su u ponedeljak glasali u prilog promeni i povećanju sa 23 na 26 fudbalera koji bi trebalo da budu na raspolaganju selektorima u Nemačkoj.

To nije i konačna odluka, pošto prethodno treba da je odobri Izvršno odbor. Očekuje se da će se to i desiti pre 22. maja za kada je zakazana sledeća uživo sednica tog tela.

Praksa je da se ovakve odluke donose na daljinu, što se i očekuje krajem nedelje.

Poslednji put prošireni timovi su se koristili 2021. godine na Evropskom prvenstvu, kao mera koja je selektorima olakšavala da se izbore sa pandemijom koronavirusa.

Fudbalski savezi do 7. juna moraju da pošalju konačne spiskove igrača za Evropsko prvenstvo.

Takmičarska sezona u Evropi završiće se finalom Lige šampiona 1. juna, a Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu