Nova vest
Fudbal 0

22.4.2024.

9:14

Vrhunski Superklasiko – Bokini Urugvajci nokautirali River VIDEO

Vikend pun sjajnih derbija zaokružen je jednim od najvećih – Superklasikom.

Aleksandar Kovačević
Profimedia

Boka juniors je slavila u električnom 263. okršaju sa River Plejtom 3:2 (1:1).

Tako se Boka plasirala u polufinale Liga kupa gde je čeka duel sa Estudijantesom.

Gosti su preokrenuli pred 57.000 ljudi na stadionu "Mario Kempes" u Kordobi pogocima Urugvajaca – Edinsona Kavanija i dvostrukog strelca Migela Merentijela.

Sofascore

Prethodno je Migel Borha obradovao navijače Rivera već u desetom minutu, da bi Pulo Dijas uspeo samo da ublaži poraz u 97. minutu.

Boca je rano preuzela kontrolu nad utakmicom, sa većim posedom lopte dok je pokušavala da izgradi igru iz zadnje linije.

Međutim, pogrešno dodavanje veziste Kevina Zenona dalo je Riverovom čudu od deteta Klaudiju Ećeveriju priliku za kontranapad, uz dovoljno vremena i prostora da asistira najboljem golgeteru takmičenja Migelu Borhi za 1:0.

Gol je malo promenio ritam igre, jer je Boka kontrolisala loptu, ali je bila ranjiva na Riverovu kontru.

Međutim, greške usled gomilanja igrača i pogrešna dodavanja nisu dozvolili Boki da stvori mnogo izglednih gol prilika.

Tako je bilo sve do 45. minuta kada je posle duge akcije Boke, Luis Advikula driblingom prošao odbranu Rivera po desnoj strani i centrirao po zemlji na visinu penala gde je natrčao Migel Merentijel koji pogađa za 1:1 pred poluvreme.

Drugo poluvreme počelo je klinčem Bokinog Markosa Rohe i Riverovog strelca Boke, zbog čega su obojica dobili po žutu karton.

U petom minutu drugog dela viđen je prvi sporan momenat, nakon šuta Giljerma Gernandesa glavom, lopta se odbila od Kristijana Leme.

Naigled je prešla gol-liniju, pa je sudija svirao na centar, ali je posle VAR intervencije gol Boke poništen.

Profimedia

Ipak, Boka nastavlja sa pritiskom i on konačno donosi rezultat, odnosno preokret u 62. minutu.

Posle još jedne strpljive akcije Boke, Riverova odbrana loše ispucava loptu, ona stiže do Zenona koji brzo reaguje i diže je pred peterac.

Tamo su Riverovi štoperi zaboravili Kavanija, a "Matador" ne propušta šansu i "poklanja" se za 2:1.

Ovaj gol je prelomio meč jer je sad River morao da juri rezultat, što je otvorili prostor za ionako razigrane igrače Boke.

Samo pet minuta posle Kavanijevog gola, gosti "overavaju" pobedu.

Opet je "sevnula" kontra posle pogrešnih dodavanja Rivera, Merentijel je na kraju povukao presudnu loptu i sjajno proigrao Kavanija na desnoj istrani.

Golman Rivera Franko Armani brani udarac Urugvajca, ali se lopta odbija do Merentijela koji reaguje u deliću sekunde i volejom drugi put trese mrežu na meču za erupciju među pristalicama Boke.

River u poslednjih 25 minuta meča kreće na sve ili ništa, ali mu se ofanziva isplatila tek u sedmom minutu nadoknade meča.

Nakon prave "viktorije" pred golom Boke, Serhio Romero je u svega šezdesetak sekundi odbranio tri udarca iz neposredne blizine.

Međutim, njegovi saigrači su delovali letargično pa se lopta svaki put odbijala do igrača Rivera, da bi na kraju Paulo Dijas konačno ubacio loptu u mrežu.

Međutim, više nije bilo vremena za domaćina jer je sudija Jael Falkon Peres neposredno posle ovog gola svirao kraj meča.

Boka će se za plasman u finale boriti sa Estudijantesom sledećeg vikenda.

U drugom polufinalu sastaju se Veles Sarsfild i Argentinos juniors.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu