Nova vest
Fudbal 1

21.4.2024.

22:28

Boka se pita u Argentini – posle preokreta izbacili River iz Kupa

Fudbaleri Boke savladali su River Plejt rezultatom 3:2, u najvećem argentinskom derbiju igranom u okviru četvrtfinala nacionalnog Kupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Utakmica igrana na neutralnom stadionu "Mario Alberto Kempes" u Kordobi obilovala je golovima, ali na kraju je ekipa Martina Demikelisa put kući krenula oborene glave.

Kada ih je u 10. minutu Migel Borha doveo u prednost, nije se stekao utisak da će takav ishod biti. Asistenciju je zabeležio 18-godišnji Klaudio Ečeveri koji je već potpisao ugovor sa Mančester sitijem i trenutno je na pozajmici u domovini.

Heroj Boke bio je Migel Merentijel. Argentinski napadač koji sreću nije pronašao u Evropi i ekipi Valensije pre nekoliko godina, postigao je da gola na ovom meču, od čega prvi u prvom minutu nadoknade uvodnih 45, što je umnogome promenilo psihički pristup ostatku meča dva tima.

Preokret je u 62. minutu doneo vremešni Edinson Kavani, da bi Merentijel pet minuta kasnije povisio na 3:1. River je do kraja uspeo preko Paula Dijasa da stigne i do drugog gola, ali vremena za više od toga nije bilo.

Boka će za finale igrati protiv Estudijantesa. Drugi polufinalni par čine Veles i Argentinos.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu