Nova vest
Fudbal 11

20.4.2024.

23:10

Feđa Dudić u neverici: Ovo samo u Srbiji ima

Trener kragujevačkog Radničkog Feđa Dudić ne može da veruje da nije mogao da računa na najboljeg igrača protiv Čukaričkog zbog "džentlmenskog" dogovora dva kluba.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Naime, Milutin Vidosavljević je preskočio meč protiv svog bivšeg kluba u fenomenalnoj goleadi i pobedi Šumadinaca (4:3), iako nije bio ni sankcionisan, ni povređen, ni kažnjen od strane trenera, kluba.


Nije igrao jer su se klubovi, Čukarički i Radnički, dogovorili (i to uneli u ugovor prilikom transfera igrača), da Vidosavljević ne igra protiv Brđana?!

Samo zato što je bivši igrač tog kluba, on nije igrao danas, što je i te kako naljutilo stratega Radničkog Dudića.

"Vidosavljević nije imao pravo da igra, zbog čega sam ogorčen. To samo ovde u Srbiji ima, da igrač koji potpiše za drugi klub nema pravo nastupa. To nigde u životu nisam video, niti sam čuo. U redu je da pozajmljen i nema pravo da nastupa protiv kluba iz kojeg je došao, ali ovo nisam nigde video…", rekao je trener Radničkog.

Ovu situaciju je za Mozzartsport pojasnio sportski direktor kluba sa "Čika Dače" Slavko Perović.

"Kada se nešto dogovorimo, nama papir ne treba. To je džentlmenski dogovor dva kluba. Čukarički je više puta bio korektan prema nama i nije se postavljalo pitanje da li ćemo održati reč iako je bila mnogo važna utakmica protiv direktnog rivala. Mi se Boga plašimo i verujemo da je fudbal pošten. Data reč treba da poštuje i za nju ne treba papir. Fudbal nam na kraju uvek vrati ono što smo zaslužili".

Perović je dodao da ovakva klazuka nije strana u srpskom fudbalu i da je praktiikuju i drugi klubovi.
 

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu