Nova vest
Fudbal 0

17.4.2024.

19:20

Od UEFA zatražena promena roka za spiskove igrača za EP

Od Evropske fudbalske unije (UEFA) zatraženo je da odloži rok za predaju spiskova igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Kako je preneo "Skaj", pojedine zemlje izrazile su zabrinutost da će biti vrlo malo vremena za procenu potencijalnih povreda igrača, pre nego što selektori pošalju spiskove u UEFA, do 7. juna u ponoć, pošto će poslednje prijateljske utakmice biti završene samo dva sata pre isteka roka za prijavu igrača.

Međutim, malo je verovatno da će UEFA pomeriti rok pošto prema njenim pravilima, igrači u reprezentacijama moraju biti registrovani sedam dana pre početka takmičenja, a Evropsko prvenstvo počinje 14. juna utakmicom Nemačke i Škotske.

Takođe, u pravilima je i da igrači mogu da budu zamenjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru sve dok postoji medicinski dokaz da imaju povredu koja ih sprečava da igraju.

O tome će se raspravljati u ponedeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, kao i o eventualnom povećanju broja igrača u reprezentacijama. To telo će dati preporuku koju bi UEFA trebalo da ratifikuje na svom Izvršnom komitetu.

Na sastansku sa selektorima prošle sedmice u Diseldorfu, predstavljena je ideja da se ekipe sa 23 igrača prošire na 26.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu