Nova vest
Fudbal 1

17.4.2024.

13:12

Ko će dovesti Mesija? Bundesligaši prednjače, Čelsi ima plan B

Talentovani fudbaler Dižona Rajan Mesi (16) interesantan je nekolicini timova iz Premijer lige, Lige 1 i Bundeslige, prenosi L‘Ekip.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Jayde Chamberlain/SPP

Bajern Minhen, Borusija Dortmund i RB Lajpcig prednjače iz nemačkog šampionata u trci za potpisom omladinskog reprezentativca Francuske.

Dižon prolazi kroz finansijski težak period i spreman je da proda Mesija, najverovatnije u Bundesligu jer su Englezi, od kojih se javio Čelsi, u problemu sa pravilima oko dovođenja stranih, nepunoletnih igrača.

Igrač kamerunskih korena je nedavno postigao svoj prvi pogodak u trećoj francuskoj ligi, što je samo nastavak njegovih sjajnih partija u dresu nacionalnog tima. Za uzrast do 17 godina, postigao je četiri gola na osam utakmica za Francusku.

Tim pogotkom je postao najmlađi strelac u istoriji Dižona.

Prošlog leta je Lans hteo da ga dovede, nudili su 400.000 evra, a sada se očekuje da klub prihoduje 10 puta više. Marsej, Lil i Strazbur, preko kojih bi i pomenuti partnerski Čelsi mogao da pronađe način da dovede Mesija, prate situaciju. Ipak, nemački timovi su u ovom trenutku favoriti.

Minhen već ima iskustva u ovakvim poslovima. Pre dve godine su doveli Matisa Tela iz Rena za čak 28 miliona evra za tada 17-godišnjaka.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu