Nova vest
Fudbal 0

15.4.2024.

20:24

Bičevanje fudbalera odjeknulo u Saudijskoj Arabiji – spremaju se promene

Fudbalski savez Saudijske Arabije obavezao se da će revidirati kodeks ponašanja za gledaoce, nakon "sramnog" incidenta tokom kojeg je jedan navijač bičevao igrača Al Itihada Abderazaka Hamdala.

Izvor: Beta

Profimedia

Incident se dogodio u četvrtak tokom finala Superkupa Saudijske Arabije između Al Itihada i Al Hilala.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se napadač Al Itihada Hamdal upušta u svađu sa jednim navijačem na tribinama, pre nego što ga je polio flašicom vode. Navijač tada reaguje tako što je više puta bičem udario igrača, pre nego što su se njih dvojica udaljili jedno od drugog.

Hamdal je bio strelac na ovoj utakmici, ali je Al Hilal osvojio četvrti Superkup pošto je pobedio sa 4:1.

Fudbalski savez Saudijske Arabije i udruženje igrača su naveli da su "šokirani ovim sramnim scenama" u saopštenju objavljenom u nedelju, dodajući da je njihov prioritet da se osigura bezbednost svih.

"Sprovešćemo rigoroznu reviziju kodeksa ponašanja gledalaca. Ova revizija će rezultirati primenom ažuriranih propisa i mera za izricanje sankcija kako se takvi incidenti ne bi ponavljali", navodi se u saopštenju.

Poslednjih godina, Saudijska Arabija je povećala svoja ulaganja u sport, posebno u fudbal. Klubovi saudijske lige su tako u svoje redove privukli zvezde poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Karima Benzeme, nudeći im neverovatne plate.

Takođe, Saudijska Arabija je i jedini kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva 2034. godine.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu