Nova vest
Fudbal 0

8.4.2024.

23:55

Feler ostaje direktor "pancera" do kraja Mundijala

Fudbalski savez Nemačke saopštio je da je Rudi Feler produžio ugovor sa savezom i da će ostati na mestu sportskog direktora reprezentacije do kraja Svetskog prvenstva 2026. godine.

Izvor: Beta

EPA-EFE/BASTIAAN SLABBERS

Feler je u februaru 2023. godine imenovan za sportskog direktora nacionalne selekcije, nasledivši Olivera Birhofa koji je podneo ostavku posle rane eliminacije Nemačke na Svetskom prvenstvu u Kataru.

On je nakratko bio i selektor krajem leta 2023, između smene Hansija Flika i imenovanja Julijana Nagelsmana za selektora Nemačke.

U današnjoj izjavi, Feler je naveo da je ovu funkciju preuzeo zbog "osečaja obaveze", ali da je potom počeo da uživa u svojoj novoj ulozi.

"Zajedno želimo da napravimo divno Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a zatim da zadržimo taj zamah za dalje izazove", dodao je on.

Dok je Feler produžio ugovor, budućnost selektora Nagelsmana je i dalje neizvesna za koga su zainteresovani neki od najvećih evropskih klubova.

Rudi Feler (63) je kao igrač osvojio Svetsko prvenstvo sa Zapadnom Nemačkom 1990. godine, a potom je vodio Nemačku do finala Mundijala 2002. godine.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

17 h

Novo Sport Video Menu