Nova vest
Fudbal 0

8.4.2024.

13:08

Endrik (17) je najtrofejniji tinejdžer – u Real stiže sa pet pehara

Fudbaleri Palmeirasa savladali su Santos 2:0 u revanš utakmici finala Paulista šampionata i osvojili trofej namenjen najboljem timu ove brazilske regije.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Sebastiao Moreira

U prvoj utakmici Santos je pobedio 1:0, ali mu nije bilo pomoći u revanšu jer je na drugoj strani blistao neverovatni tinejdžer Endrik.

Ovaj vunderiknd, koji će na leto obući dres madridskog Reala, proglašen je za najboljeg igrača utakmice iako nije postigao gol.

Ipak, uradio je sve da njegova ekipa dođe do dva pogotka.

Najpre je iznudio penal koji je realizovao Rafael Veiga, a potom je pokrenuo akciju iz koje je Moreno postigao gol odluke za konačnih 2:1 u dvomeču.

Endrik je kao "na iglama" ispratio kraj meča sa klupe, pošto je zamenjen iz taktičkih razloga.


Endrik je svojevrsni fenomen već sada u mladoj fazi svoje karijere s obzirom na to da je sa 17 godina osvojio pet trofeja.

U decembru se okitio onim najvažnijim, titulom Serije A u Brazilu, drugom u karijeri, koliko ih ima i u okviru Paulista šampionata.

Osvojio je i jedan Superkup Brazila.


Ovo mu je i poslednji pehar sa Palmeirasom, jer se na leto seli u Madrid.

I na reprezentativnom planu ova godina mu je bila najbolja u karijeri pošto je debitovao za seniore Brazila za koje je i postigao prve golove, nedavno protiv Engleske na "Vembliju" i protiv Španije takođe u gostima, u prijateljskim mečevima.

 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu