Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.04.2021.

21:30

"Sramno – izbacite Junajted, Liverpul i Arsenal iz lige"

Legende Mančester junajteda, Ser Aleks Ferguson i Geri Nevil, prokomentarisali su aktuelne informacije koje govore da je Liga šampiona pred gašenjem.

Izvor: MT

Autor: MT

EPA/DIEGO AZUBEL EPA

Škotski trener u penziji kaže da navijači vole elitno evropsko takmičenje takvo kakvo jeste trenutno.

"Everton troši 500 miliona funti za izgradnju novog stadiona sa ambicijom da igra Ligu šampiona. Navijači širom sveta vole ovakvo takmičenje kakvo jeste. U moje vreme, Junajted je igrao četiri finala Lige šampiona i uvek su to bile posebne večeri. Nisam siguran da li je Junajted umešan u ovo, jer nisam deo procesa donošenja odluka", rekao je Ferguson za "Rojters".

Geri Nevil razočaran je svojim bivši klubom, ali i ljutim rivalom, Liverpulom.

"Četrdeset godina sam navijač Mančester Junajteda, celog svog života, ali sam zgranut. Zgranut sam Junajtedom i Liverpulom najviše. Liverpulom, klubom koji nikad neće ići sam, narodski klub... Mančester Junajted, pre 100 godina osnovan od strane radnika ovde... Moramo da se borimo s moćnicima iz vodećih šest klubova među kojima je i moj klub. Dvanaest meseci to ponavljam, tražim da se smanji trošenje, da se balansiraju računi, ovo što rade je čista pohlepa", rekao je Nevil.

"Vlasnici ovih klubova nemaju nikakve veze s fudbalom u Engleskoj. Navijači traže zaštitu. Nisam ja protiv novca u fudbalu, i ja sam zaradio od fudbala i ulažem novac u fudbal, ali postoje neki principi, treba omogućiti jednom Lesteru da ide u Ligu šampiona ako osvoji Premijer ligu. Junajted nije u LŠ, Arsenal nije u LŠ, Totenhem nije u LŠ i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus. Što je previše, previše je."

Nevil smatra da onima koji su potpisali predugovor treba oduzeti bodove.

"Junajted i ostatak klubova velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premijer lige trebalo bi da se srame, trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno delo protiv fudbalskih zaljubljenika. Dajte titulu Barnliju, ostavite Fulam u ligi, a izbacite Junajted i Liverpul i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele međusobno igrati, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se takmiče u domaćoj ligi."

Mančester junajted i Liverpul su samo neke od ekipa koje žele novu evropsku Superligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d