Nova vest
Fudbal 15

28.3.2024.

14:42

Marin o prodaji mladih igrača: "Zvezdina politika ispravna i najbolja moguća"

Sportski direktor Crvene zvezde Marko Marin prokomentarisao je transfer politiku kluba koji se našao na udaru javnosti zbog prodaje svojih najtalentovanijih igrača u januaru.

Izvor: B92.Sport

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zvezda je u zimskom prelaznom roku prodala 18-godišnje Kostu Nedeljkovića engleskoj Aston Vili i Jovana Mijatovića američkom Njujork Sitiju.

"Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše", izjavio je tehnički direktor crveno-belih Marko Marin.

"Idejna politika, koja je potvrdjena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu prozor za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača", objasnio je Marin.

Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija "Right to Dream" iz Gane.

Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve