Nova vest
Fudbal 0

28.3.2024.

13:33

Grci bi Srbina za selektora

Posle eliminacije u baražu za Evropsko prvenstvo Fudbalski savez Grčke je voljan da se okrene drugim opcijama za selektorsko mesto.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Grci su poraženi od Gruzije na penale u Tbilisiju (4:2) posle nerešenog ishoda bez golova u regularnom delu meča i produžecima. 

Ambicije Grka bile su veće, otuda je i pozicija selektora Gustava Pojeta sada, usled neuspeha, ugrožena.

Grčki mediji navode da je srpski trener Ivan Jovanović prva opcija da nasledi Pojeta ukoliko ovaj bude razrešen dužnosti, mada se, pišu dalje, eventualna smena neće desiti pre juna.

Tada su zakazani izbori u Savezu, moguće je da će doći i novo rukovodstvo, pa bi tek nakon toga na dnevnom redu bilo pitanje selektora.

Grčki mediji, ipak, navode da će Pojet teško ostati na klupi nakon što mu istekne ugovor 31. marta.

Urugvajac jeste uspostavio dobar odnos sa igračima, to i oni sam ističu, ali rezultati govore u prilog tome da je ekipi potrebna promena na kormilu.

EPA-EFE/FERNANDO VELUDO
Jovanović se Grcima odmah "ukazao" kao savršeno rešenje iz više razloga.

Pre svega, dobar je stručnjak, uspešan, što je potvrdio i u dve i po godine staža u Panatinaikosu gde ga je nedavno zamenio Fatih Terim.

Jovanović je za vreme boravka u atinskom klubu doneo prvi trofej u vitrine posle devet godina (Kup), u drugoj sezoni se borio za titulu koja mu je izmakla u završnici sezone, dok je u trećoj, u kojoj je PAO takođe bio visoko plasiran sa njim na klupi, dobio otkaz "jer je ekipi bila potrebna promena", kako su to obrazložili iz kluba.

Osim toga, Jovanović je vrlo poštovana figura među ljudima u Savezu i generalno u grčkom fudbalu, kao i među navijačima, zbog dugog niza godina rada na Kipru i u Grčkoj.

Pored Jovanovića, Fernandos Santos, Jorgos Donis i Manolo Himenes su opcije mada ova tri stručnjaka imaju klub, otuda će ih biti teže privoleti da prihvate ponudu Grka, što, opet, stavlja bivšeg trenera Apoela na "pol" poziciju kao kandidata za selektora Grka kada na dnevni red Saveza dođe ova tema.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve