Nova vest
Fudbal 16

21.3.2024.

10:36

Bratski okršaj u Moskvi – Piksijevi "orlovi" se u Rusiji spremaju za EURO

Fudbaleri Srbije gostuju Rusiji u Moskvi od 18 časova, u prijateljskoj utakmici.

Izvor: Tanjug

FSS

Potencijalnih 11 Srbije

Vanja – Mladenović, Pavlović, Eraković, Gajić – Lukić – Kostić, Sergej, Živković – Mitrović

Biće to prvi duel ruskog državnog tima sa jednom evropskom selekcijom od početka ratnih dešavanja u Ukrajini.

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu. Nismo imali ni najmanje dileme da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za EP u Nemačkoj. Želimo da odigramo najbolje što možemo", rekao je selektor Dragan Stojković Piksi  na konferenciji za medije u Moskvi.

On je potom prokomentarisao i stil igre Rusije.

"Selektor Valerij Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo. Trudićemo se da isprobamo neke naše varijante. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvanredne individualce. To će biti jedan jedan dobar i pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču", rekao je selektor Srbije.

Srbija će na EP u Nemačkoj igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije.

"Na koga nas Rusi podsećaju? Pre bih rekao na Engleze i možda Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu", dodao je Stojković.

On je istakao da je Karpin ostavio veliki igrački trag u Evropi.

"Karpin je veliki prijatelj Gorana Đorovića, koji mi je rekao da je divan čovek. Drago mi je zbog toga. A tu je i Predrag Mijatović, on će da bude naš specijalni gost. Takodje veliko evropsko ime, bivši igrač Reala, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti", naveo je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić je rekao da Rusija ima kvalitetan tim.

"Pogledali smo snimke reprezentaciji Rusije, radi se o izuzetno dobroj ekipi koja ima dobar timski kvalitet, sa nekoliko odličnih individualaca. Vidi se da su željni dokazivanja i da dugo nisu imali utakmnice protiv jaki protivnika. Oni će biti silno motivisani da to sutra pokažu, jer nisu dugo igrali sa kvalitetnim rivalom. Očekuje nas jako dobra provera, jedva čekamo da izadjemo na teren", rekao je Tadić.

Stojković je najavio da ostaje selektor Srbije do kraja SP 2026. godine.

"Navikli smo na selektora Stojkovića, zajedno smo ostvarili neke ciljeve, plasman na SP, zatim i na EP, plasman u A diviziju Lige nacija. Napravili smo neke neverovatne stvari zajedno, navikli se i srodili jedni s drugima, mnogo smo srećni zbog toga, igrači dolaze nasmejani, jedva čekaju okupljanje i želimo da budemo još bolji, zajedno da koračamo napred. Mislim da je to jedan logičan splet  dogadjaja i to smo svi očekivali", istakao je Tadić.

Stojković je naveo da je Tadić lider reprezentacije Srbije.

"Dušan i ja smo zajedno već dva ciklusa, ali daleko od toga da mi je dosadio. Biće verovatno još jedan. Reč je o sjajnom momku, lideru reprezentacije. A o igračkim kvalitetima izlišno je trošiti reči. U suprotnom, ne bi toliko dugo igrao na vrhunskom nivou. Pravi je kapiten, primer novajlijama koje tek postaju deo nacionalnog tima. Ovo će mu biti 105. nastup za Srbiju i nalazi se na korak od rekorda i ulaska u istoriju. Ništa to nije slučajno", zaključio je selektor Srbije.

Utakmica se igra na stadionu Dinama.

Podeli:

Komentari 16

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

5 h

Novo Sport Video Menu