Nova vest
Fudbal 2

10.6.2024.

20:34

"Odmah misle da je Zvezdan Terzić dogovorio"

Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić izabran je na mesto predsednika Zajednice klubova Super lige Srbije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Na današnjoj Skupštini zajednice Superligaša Srbije, Zbiljić je izabran za predsednika, a ujedno je izabran i sedmočlan Izvršni odbor, kao i dvojicu potpredsednika, a takođe je usvojen i finansijski izveštaj za prethodnu i plan za narednu sezonu.

Dragoljub Zbiljić je izrazio zahvalnost jednoglasnim izborom na današnjoj Skupštini.

"U jednom svečarskom tonu došlo je do primopredaje funkcije bez neke buke, što je poruka da vlada jedinstvo. Danas su prisustvovali i predsednik FS Srbije Dragan Džajić i generalni sekretar Jovan Šurbatović kao i svi članovi zajednice Superligaša Srbije i drago mi je što je ovo bila jednoglasna podrška. Imamo pun legitimitet za rad, a prvo ćemo da vidimo sa FS Srbije kako možemo da unapredimo naše takmičenje na polju regularnosti, jačanja brenda, marketinških akcija. FS Srbije već je počeo sa radovima u infrastrukturi, rade se sedam terena sa hibridnom travom i još tri sa veštačkom. Imaćemo mnogo bolje uslove da podignemo brend naše lige. Onda ćemo imati i nove sponzore, jer do sada imamo malo inostranih kompanija koja bi mogla da budu sponzori i klubovima. Cilj je da podignemo kvalitet fudbala i zbog navijača i zbog svega što nas čeka u Evropi, na klupskom i reprezentativnom nivou. Verujem da bodove mogu da donose i ostali klubovi osim Crvene zvezde i Partizana, čestitam i TSC-u koji je imao dobru prošlu sezonu u Evropi. Očekujem da Vojvodina i Radnički 1923 prate taj trend ovog leta i da dođemo do bodova koji bi pomogli pozicioniranju naših klubova", rekao je Zbiljić.

Osvrnuo se i na veliki broj saopštenja tokom prethodne sezone i najavio analizu i razgovore sa nezadovoljnima.

"Danas smo razgovarali i zatražili podatke koji klubovi se najviše oglašavaju, da se sastanemo sa njima i da vidimo šta to najviše smeta. Mislim da moramo da pokažemo međusobno više poštovanja, kao i prema takmičenju, sudijama, kao i da sudije imaju poštovanja prema klubovima. Uz malo više gospodskih manira možemo dodatno da podignemo sve na viši nivo. Nećemo odmah ići na represivne mere, već na što više razgovora, putovanja. Obilazaćemo sve terene i stadione na kojima FS počinje radove. Jednostavno, infrastruktura je ključ. Njegoš Petrović je u Vojvodinu došao iz Španije, malo je teško da igra na ovakvim terenima koji su bili i teško je dovesti nekog novog Njegoša Petrovića, a potreban nam je za Evropu. Mislim da klubovi dobro finansijski stoje, sviđa mi se atmosfera koju sam video i biće interesantna sezona ispred nas ", naglasio je Zbiljić.
 

Prvi čovek Vojvodine potvrdio je i da su razgovarali o povećanju broja bonus igrača.

"Razgovarali smo danas i o tome, pet klubova je predložilo i FS Srbije ćemo dostaviti predlog da od ove sezone krenemo sa dva bonus igrača. S tim da nećemo odmah da menjamo sa 2002. na 2003. godište, tako da klubovi koji nisu spremni do ovog trenutka, imaju mogućnost da imaju dva bonus igrača 2002. godišta. Takođe, da u svakom trenutku treba da bude dva bonus igrača na terenu, ako jedan izađe, onda mora bonus igrač i da uđe sa klupe",  izjavio je Zbiljić.

Današnja tema nije bila i smanjenje broja učesnika u Super ligi Srbije.

"Danas nije bio plan da razgovaramo o tome, imamo dosta stvari pred nama. Kao predsednik Vojvodine mogu da kažem da sam za smanjenje broja klubova, ali ne na 12, već na 14 klubova. Razgovaraćemo sa svima, takve odluke treba donositi polako i ne preko noći – naglasio je Zbiljić.

Za kraj, on je potvrdio da je dobio podršku svih klubova i zahvalio se onima koji su zvanično predložili njegovo ime.

"Dobio sam podršku od strane sve 32 članice Super lige. Javnost je interesantna, ispada da Crvena zvezda predložila dva bonus igrača, pa kada neko kao mi izađemo sa tim, odmah misle da je Zvezdan Terzić dogovorio. Nije to baš tako. Predsednik Super lige dolazi sada iz najstarijeg srpskog kluba, koji je u poslednje dve godine pokazao kako se to radi na podizanju marketinga i jačanju brenda, tako da verujem da je mene mnogo više stvari preporučilo nego pojedinačni klubovi. Želim da se zahvalim javno klubovima kao što su Partizan, TSC, Mladost Lučani, Mladost GAT i Radnički iz Sremske Mitrovice koji su zvanično uputili predlog. I još nešto, želim našoj reprezentaciji mnogo sreće na Evropskom prvenstvu. Očekujem od klubova da se oglase i pokažu podršku selektoru Draganu Stojkoviću i treba optimistično gledati predstojeće Evropskog prvenstvo", zaključio je Dragoljub Zbiljić.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Testovi

Test: Kia Sportage – hrabar iskorak

U koncernu Kia-Hyundai, Kia je bila konzervativniji brat koji je igrao na sigurnu kartu. A, onda je došao novi Sportage i pokazao da je vreme da se napravi veliki iskorak napred.

Auto magazin/Armen Derbogosijan

14:00

18 h

Novo Sport Video Menu