Nova vest
Fudbal 16

24.4.2024.

21:55

Duljaj: Nismo hteli da pravimo cirkus

Trener Partizana Igor Duljaj govorio je posle poraza od Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" u polufinalu Kupa Srbije (2:0).

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Srđan Stevanović/Starsport

Crveno-beli su tako drugi put u četiri dana bili bolji od "večitog" rivala, te na taj način zakazali i finale sa Vojvodinom.

"Fudbal se igra 90 minuta. U prvih 25 smo bili bolji. Posle prvog gola Zvezda je preuzela konce u svoje ruke. Imali su mnogo prostora. Morali smo da rizikujemo, posebno u drugom poluvremenu i samim tim smo dali Zvezdi mogućnost da imaju kontre i polukontre, šanse. Naši igrači pozadi su to sprečili", rekao je Duljaj na konferenciji za medije i dodao:

"Teško je igrati sa Zvezdom u četiri dana na stadionu 'Rajko Mitić'. Bilo je dosta dešavanja, ali to ne umanjuje pobedu Zvezde".

Upitan je o statusu koji ima u Partizanu.

"Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana. Nisam opterećen time. Na ljudima iz kluba je da reše kakav će biti moj status. Najvažnije je šta ostavljam sledećem treneru. Da li je to ekipa koja ima potencijal. Ako pogleda današnje igrače, da krenemo od Kovačevića, koji ima 19 godina, kapiten Marković 24-25, Goh 22, Severina 23, Baždar 20 godina. To su igrači koji imaju sadašnjost i budućnost. Vreme će pokazati da li je to bio ispravan put ili ne".

Duljaj je dobio i pitanje o tome da li je zadovoljan partijama ovog proleća.

"Partizan živi od prodaje. Hteli ili ne, taj potez je morao da se napravi. Još zimus su otišli Ilić i Belić, ali to ne treba da bude alibi. Ima tu mnogo stvari koje su krenule od početka loše. Pripreme, koje smo proveli tamo gde nije trebalo. Partizan nije zaslužio da trenira tamo gde su nas poslali. To ne umanjuje ovo što se danas dogodilo. Mnoge stvari su uticale. Suđenje neću da komentarišem. Novinarima je pero oštro, vi ste ti koji treba da pričaju kad se dešavaju greške. Da date pravu sliku što se dešava na utakmicama. Uvek očekujete od nas da kažemo kako smo mi nezadovoljni. Mi smo samo živa bića koja greše. Vaš posao je da pišete kao što jeste. Nadam se da ovim nisam nikoga uvredi. Na vama je velika odgovornost da pišete ono što videte i onako kako jeste".

Srđan Stevanović/Starsport

Duljaj je pre meča održao govor igračima zbog čega je i utakmica kasnila.

"To je uobičajeno. Da li smo spremni da damo sve od sebe. Ako date sve od sebe, niko vam neće zameriti. Uvek možete da grešite, ali navijači vam neće oprostiti ako ne date maksimum i ako niste borbeni. Nismo hteli da pravimo cirkus jer Partizan ima tradiciju i nismo mi ti treba da kaljaju instituciju derbija jer to nisu radili ni drugi pre nas, pa nećemo ni mi".

Samed Baždar u poslednje vreme dobija priliku umesto Mateusa Saldanje.

"Odgovor će pokazati vreme gde će Baždar završiti. Svako vredi onoliko koliko je neko spreman da plati. Ilić i Belić su napravili velike transfere. Verujem da će i Baždar sa ovim igrama, posle povrede Saldanje. Rečeno mu je da vredno radi i dočeka svojih pet minuta. Vredno je radio, ali postigao je sasvim dovoljno golova da su ga strani agenti primetili. Verujem da će napraviti dobar transfer".

Aleksandar Filipović je počeo utakmicu umesto Aranđela Stojkovića.

"Imamo važnu utakmicu u nedelju. Naravno da je svaka sledeća važna. U nedelju može mnogo toga da reši. Malo smo hteli da odmorimo Aranđela jer je došao iz tima protiv kog igramo. Biće u konkurenciji za meč u nedelju".

Na kraju sezone će se razgovarati o novom ugovoru.

"Naravno da bih voleo da ostanem sa ovom ekipom. Pre par meseci u razgovoru sa direktorom bilo je govora o ugovoru. Rekao sam da treba sačekati. Kod mene je važna reč, a ne potpis. Ugovor nema neku vrednost. Da sam hteo, mogao sam da potpišem pre dva meseca. Treba da vidimo da li su ljudi u klubu zadovoljni ono što ja radim. Ukoliko vidimo da ima potencijala, naravno da bih voleo da ostanem. Treba videti način na koji ćemo završiti ovu sezonu", zaključio je Duljaj.

Partizan naredni meč igra protiv TSC-a u nedelju od 19.30.

Podeli:

Komentari 16

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu