Nova vest
Fudbal 5

23.4.2024.

13:08

FSS dodelio evropsku licencu "večitim", ali ne i Radničkom

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (dodelila je licence za takmičenja u organizaciji UEFA Crvenoj zvezdi, Partizanu, TSC-u, Čukaričkom, Vojvodini, Voždovcu, Mladosti i Napretku.

Izvor: Tanjug

Srdjan Stevanovic/Starsport

Radnički iz Kragujevca još uvek nije dobio odobrenje za izlazak u Evropu, iako je veoma blizu obezbeđivanja mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Kako je saopšteno sa sajtu FSS, Komisija za licenciranje klubova, odnosno prvostepeni organ u postupku licenciranja, na sednici koja je održana 19. aprila, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterujuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za takmičenje u Super ligi i za takmičenje u Prvoj ligi, za takmičarsku sezonu 2024/2025.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske.

Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava, kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno dvadeset i četiri prijave kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Super ligi i osamnaest prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Komisija je jednoglasno odlučila da se, a na osnovu dokaza o ispunjenost kriterijuma, izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK TSC, FK Čukarički, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Mladost i FK Napredak, koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predvidjenih odredbama Pravilnika o licenciranju.

Ova licenca podrazumeva da navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u takmičarskoj sezoni 2024/2025, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata.
Takodje je sproveden i postupak licenciranja ženskih klubova za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno Ligu šampiona za žene.

Komisija je odlučila da se izda licenca ŽFK Crvena zvezda i ŽFK Spartak.

Licencu za takmičenje u Super ligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Radnički 1923, FK Javor, FK IMT, FK Železničar, FK Radnik, OFK Beograd, FK Smederevo 1924 i FK Jedinstvo.

Licencu za takmičenje u Prvoj ligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Mačva, OFK Vršac, RFK Grafičar, FK Metalac, GFK Sloboda, FK Mladost GAT, FK Borac 1926, FK Loznica i FK Trajal.

Ostali klubovi koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili kriterijume imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2024/2025.

Podeli:

Komentari 5

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu