Nova vest
Fudbal 1

23.4.2024.

19:10

Kragujevac na nogama – piše se istorija

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u sredu protiv Vojvodine (16) pred svojim navijačima igraju za plasman u finale Kupa Srbije - prvog za ovaj klub u istroriji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Starsport

Šumadinci su najbolja priča ovogodišnje sezone, preciznije to su postali od trenutka kada je na klupu kluba sa "Čika Dače" seo Sarajlija Feđa Dudić. Tada je ekipa bila bliža zoni ispadanja nego sredini tabele, a danas stvari stoje ovako po Radnički - u Superligi ekipa je na poziciji koja vodi u Evropu (četvrto mesto) i nalazi se na pobedu od finala Kupa.

Otuda je u samom gradu, među navijačima i ljubiteljima fudbala, zavladala neobična euforija, uzbuđenje dostiže vrhunac, traži se karta više za meč koji bi lako mogao biti upisan kao najvažniji od osnivanja kluba.

Ulog je veliki, ogroman. Za Kragujevčane najveći mogući. Trofej im je skoro nadohvat ruke.

Dudićev tim je impresivan, igrao kao u transu, ređa pobedu za pobedom, o čemu svedoči i bilans na poslednjih 13 utakmica u Superligi na kojima je zabeležio 11 pobeda i dva poraza.

Poslednja protiv Čukaričkog, trijumf 4:3, još se prepričava...


Poruka puna nadahnuća koja je osvanula na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama Radničkog možda i najbolje slika trenutno raspoloženje u taboru Šumadinaca, u gradu, među navijačima.

"Pokazali smo da možemo, pokazali smo da znamo, pokazali da kada smo zajedno onda za nas nema nesavladivih prepreka.
Još jedan korak deli nas od završne bitke za trofej i i mi smo spremni da ga načinimo. Za istoriju! Za naš grad! Za naše očeve i nas! Jednim srcem za naš Radnički",
poručuju iz kluba.

Za najbitniju utakmicu sezone u gradu vlada interesovanje kakvo nije viđeno godinama unazad.

Cene ulaznica su i ovoga puta simbolične, 400 dinara za istočnu tribinu, odnosno 500 dinara za zapadnu. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti kupiti na štandu kod kafane Balkan, u terminima od 10 do 13 časova, i od 17 časova i 30 minuta do 20 časova i 30 minuta. Prodaja ulaznica na stadionu "Čika Dača" vršiće se na dan utakmice od 14 časova.

Starsport



U drugom polufinalu sastavju se Crvena zvezda i Partizan, tačnije trebalo bi da se sastanu pošto iz tabora crno-belih najavljuju da neće izaći na megdan nakon dešavanja na nedavnom prvenstvenom duelu ta dva tima na Marakani.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu