Nova vest
Fudbal 20

22.4.2024.

15:45

"Pavle Ilić će sledeći derbi da sudi još bolje"

Bivši sudijski internacionalac Danilo Grujić analizirao je sve sporne situacije sa 173. večitog derbija.

Izvor: Maxbet sport

Peđa Milosavljević/Starsport

Grujić je za MaxBet Sport analizirao i celokupan učinak sudije Pavla Ilića, zbog čijeg suđenja su bili ogorčeni iz Partizana.

Zvezda je posle preokreta slavila 3:2 u 173. večitom derbiju.

Prvo je krenuo od toga da li je postojao prekršaj nad Svetozarom Markovićem kod gola Ndiajea u 90. minutu.

"Sve je do intenziteta. Procenio je da nije bilo dovoljno kontakta za faul i da je Svetozar Marković prelako pao. Nije bilo rame u rame, obično se tu prednost daje defanzivcu. Delikatna situacija. Može, ali i ne mora da se svira faul", rekao je Grujić za MaxBet Sport.

Govorio je potom i od rugom penalu za Zvezdu, koji je u 99. minutu realizovao Aleksandar Katai.

"Ono je kazneni udarac. Antić uklizava van šesnaesterca, nema u tom trenutku faula. Lopta je u igri, nastavlja Bukari kretnju. Poslednji kontakt se dešava u šesnaestercu, Antić udara Bukarija po zglobu. Postavlja se pitanje šta je Antić mogao s nogama u tom trenutku, da li je mogao da ih savije drugačije ili ne. Ali kontakt je postojao i to je penal", rekao je.

Dao je i ocenu suđenja Pavla Ilića u prethodna dva derbija.

"Sudije se previše oslanjaju na VAR, zato greše. Trebalo bi da sude kao da ne postoji. Ilić je ovaj derbi sudio sasvim OK. Bilo je nekih sitnih grešaka, ali to je stvar iskustva, odnosno neiskustva. Prethodni je sudio jako loše, to znači da je sve bolji i bolji! U sledećem će da bude još bolji!", poručio je Grujić.

Podeli:

Komentari 20

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

7 h

Novo Sport Video Menu