Nova vest
Fudbal 4

9.4.2024.

13:38

Piksi u Diseldorfu, uveren u svoj predlog: Većina selektora je za to, čekamo odluku UEFA

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi nalazi se u Diseldorfu gde se 8. i 9. aprila održava završna edukativna radionica UEFA.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FSS

Strateg "orlova" bio je tokom prvog dana prisustan na sastanku gde se diskutovalo o predstojećem takmičenju iz različitih aspekata koji su od posebnog značaja sa sve što očekuje tim Srbije na Evropskom šapmionatu.

Za Piksija je najbitnija tema bilo povećavanje broja igrača na koje selektori mogu da računaju tokom turnira. U odnosu na prethodne izjave kada je najavljivao da će predlog biti 25 fudbalera, Piksi se na kraju odlučio da u svom predlogu taj broj povisi za još jednog člana.

"Ono što nas je najviše interesovalo, to je broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana jedan optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je naravno i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se skoncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača", rekao je Stojković za sajt FSS.

Selektor Srbije osvrnuo se i na predavanje predsednika Sudijskog komiteta UEFA Italijana Roberta Rosetija.

"Imali smo zaista jedan kvalitetan sastanak, Roseti je upoznao sve selektore sa mnogim stvarima koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Stvari vezane za sudjenje, uopšte za tehnologiju koja će biti podignuta na najviši mogući nivo, kada su u pitanju VAR odluke i uopšte ponašanje sudija na terenu, igrača, svih aktera, šta će se tolerisati, a šta neće. Jedan vrlo, vrlo dobar i koristan sastanak".

FSS

Stojković je prethodno u Minhenu imao niz srdačnih susreta i prijateljskih razgovora sa kolegama, selektorom Francuske Didijeom Dešanom, kao i Engleske Geretom Sautgejtom, odnosno Slovenije Matijažom Kekom, a sreo se i sa pomoćnikom hrvatskog selektora Ivicom Olićem, kao i visokim zvaničnikom UEFA DJordjom Marketijem.

"Sa dosta njih sam pričao, naravno i ovo je uvek dobro mesto za takve susrete i razgovore. Bilo je mnogo fudbalskih tema o kojima možemo da razgovaramo sa vrlo kompetentim ljudima, tako da sam generalno prezadovoljan sastancima koje smo imali. Verujem da će oni doprineti i boljem fudbalu sa više fer-pleja, sve za one koji vole da uživaju u njemu, na radost navijača", poručio je Stojković.

Srbija će prvi put kao samostalna zemlja igrati na EURO, a rivali u grupi G su Engleska, Slovenija i Danska.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu