Nova vest
Fudbal 3

9.4.2024.

10:02

Zečević-Džon prekomandovan: Trenirao sa prvim timom Arsenala dan pred Bajern FOTO

Luis Zečević-Džon (16), srpski omladinski reprezentativac, trenirao je sa prvim timom Arsenala samo dan pred prvi meč četvrtine finala Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna.

Dušan Đukanović
Profimedia/R.R./ATAImages

Zajedno sa Čidom Obijem-Martinom, Zečević-Džon je dobio priliku da se nametne Mikelu Arteti u drugom delu treninga prvog tima pošto standardni sparing parnteri iz ekipe do 21 godine imaju meč protiv Stouka istog dana.

Reč je o standardnoj praksi klubova, koja sa sobom ne povlači i debi za mladog srpskog fudbalera. Pogotovo ne u meču takvog značaja, iako ukazana prilika nagoveštava da u Londonu itekako računaju na krilnog fudbalera.

Zečević-Džon je i ranije koristio terene prvog tima.

"Povremeno treniram na terenima gde trenira prvi tim. Tako sam imao priliku da sretnem nekoliko igrača, a imao sam i sreću da su neki od fudbalera trenirali nas mlađe u nekim delovima treninga. U prethodnih 10 dana sam bio jako srećan što radim na istom terenu na kom rade i igrači prvog tima i to u isto vreme kad i oni. Bio je to pravi doživljaj za mene", oduševljeno je pričao Luis, koji je sada dobio priliku i za direktan okršaj sa starijim kolegama.

Zečević-Džon je nedavno, zajedno sa Edvardom Ibrovićem-Flečerom, debitovao za U16 selekciju Srbije u pobedi nad Crnom Gorom (5:1) u prijateljskom susretu. 

Uobičajeno, 16-godišnjak je član Arsenalovog U18 tima koji vodi Džek Vilšir. Ove sezone je u Premijer ligi za mlade odigrao četiri meča i postigao dva gola.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pao Gugl

Gugl je pogođen prekidom rada, na svetskom nivou, i to utiče na hiljade korisnika.

B92

17:38

12 h

Novo Sport Video Menu