Nova vest
Fudbal 15

9.4.2024.

8:55

Piksi najavio novi ugovor, ali...

Uprkos najavama, novi ugovor za Dragana Stojkovića, selektora fudbalera Srbije,

Izvor: Sport Klub

Vladimir Pesnya/STARSPORT

Kako prenosi "Sport Klub" pozivajući se na izvore iz Fudbalskog saveza Srbije, prijateljski mečevi u martu su Piksija stavili na čekanje.

Ubedljiv poraz od Rusije u Moskvi (0:4) i bleda partija u pobedi u Nikoziji protiv Kipra (1:0) su ostavili brojna pitanja otvorenim, a među njima i produžetak saradnje sa selektorom koju je nedavno on sam najavio.

Izvršni odbor FSS će doneti konačnu odluku po tom pitanju, ali tek kada sednica tog tela bude sazvana. Što u ovom trenutku nije slučaj.

"Sport Klub" dodaje i da je propala opcija "B", prema kojoj bi Piksiju bio ponuđen novi ugovor tek kada bi prošao grupnu fazu na predstojećem Evropskom prvenstvu.  Rastanak posle turnira u Nemačkoj bi podrazumevao i obeštećenje za selektora, pa je ta ideja odbačena.

Za sada nema nagoveštaja u kom bi se smeru ova priča dalje odvila, a "orlovi" za tačno 68 dana igraju protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Pred Svetsko prvenstvo povrede, a pred EURO i povrede i neizvesnost u vezi sa statusom selektora. Da sluti na dobro – i ne baš.

Podeli:

Komentari 15

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu