Nova vest
Fudbal 25

6.4.2024.

11:45

Duljaj: Hteli su da me smene još na letnjim pripremama

Trener Partizana Igor Duljaj imao je još jedno interesantno izlaganje na konferenciji za medije.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Srđan Stevanović/Starsport

Pred meč protiv Novog Pazara (nedelja, 20.00), strateg crno-belih je otkrio da je bilo indicija da se smeni još prethodnog leta.

"Kada se vratim unazad, još od priprema u Sloveniji, postojale su indicije, da ne imenujem šta i kako, da se već tražio novi trener Partizana. Generalni direktor je imao pritisak da me smeni, da neko drugi dođe, ja to znam“, ispričao je Duljaj na konferenciji za novinare pred meč sa Novim Pazarom.

Zatim je objasnio šta ga je sačuvalo na klupi.

"Mene je donekle zaštitilo moje ime, odnosno, to što sam ostavio trag u Partizanu kao igrač. Da nije bilo toga, posle Slovenije i onih utakmica koje smo imali, ja ne bih sedeo ovde. Tada bih bio smenjen“.

Potom je naveo primer Žarka Lazetića i TSC-a kako bi klubovi trebalo da "istrpe" trenere.

"To je istina, ali kada pričamo o Žarku – on je fantastičan trener. Ljudi u klubu su prepoznali da odlično radi svoj posao. To se poklopilo. Ima podršku, a on na to vraća na najbolji mogući način. Igrao je Evropu, afirmisao dosta igrača koje je klub mogao da proda, što je nekada za TSC bilo veoma teško. Stabilan su klub, imaju svoj sistem, svoj program, a Žarko im vraća na najbolji način“, poručio je Duljaj.

O samom meču rekao je da je svaka utakmica za nas derbi.

"Derbi... Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime rivala. Ulazimo sa malo više optimizma posle pobede nad Voždovcem na način na koji smo dobili taj meč. Pokazali smo da i kada je teško, ekipa se ne predaje. Ponovo smo pokazali karakter i osvojili važna tri boda. Utakmica je u 8 uveče, hvala klubu što će ulaz biti besplatan i verujem da će sutra biti dosta naših navijača, stvarno su nam potrebni'', počeo je Duljaj.

Imao je i jednu molbu za igrače pred nedeljni meč.

"Imam jednu veliku želju, da kada naši igrali postignu gol, da jednom otrče ka našem jugu, dakle da se vrate navijači Partzizana. Ne vidim Partizan bez navijača. Mnogo sam tužan zbog toga i znam koliko to igračima znači. Voleo bih pre nego što neki igrači odu u inostranstvo da osete tu draž, tu energiju posle postignutog gola, da krenu ka jugu'', istakao je trener Partizana.

Podeli:

Komentari 25

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 25

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu