Nova vest
Fudbal 0

31.3.2024.

13:21

Rajković na klupi i za finale Kupa kralja

Havijer Agire, trener Majorke, bio je pun hvale na račun rezervnog golmana ekipe Dominika Grajfa.

Dušan Đukanović
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Slovački golman je dobio priliku protiv Valensije (0:0) da po prvi put ove sezone stane između stativa u jednom prvenstvenom susretu, te bio jedan od najboljih aktera susreta na "Mestalji".

Agire je na konferenciji za medije posle tog duela govori o napretku koji je Grajf napravio od kako je meksički stručnjak stigao na Baleare.

"On to zaslužuje. Kada sam došao, bio je uništen. Šepao je, nije govorio ni reč španskog. Bio je uništen mentalno. Išao bi u svoju domovinu, ostajao tamo, pa se vraćao. Nismo znali šta da radimo sa njim, ali uz pomoć raznih terapija smo uspeli da ga spasimo", otkrio je Agire.

Majorka sledeći vikend igra u finalu Kupa Kralja protiv Atletik Bilbaoa, a do sada je Grajf branio na svakom meču u tom takmičenju.

Iz Agireovih reči se izvlači zaključak da će dobiti prednost ispred Predraga Rajkovića i u utakmici za trofej.

"Odradio je svoj deo. Sada priča španski, šali se... Zaslužuje da igra u finalu. Težak period je iza njega. Trenirao je dobro, hteo sam da mu pružim šansu i igrao je dobro", zaključio je Agire.

Grajf je najbolji meč ove sezone odigrao u revanšu polufinala protiv Real Sosijedada kada je najpre tokom regularnog dela odbranio jedanasterac Braisa Mendesa, a potom i Mikelu Ojarsabalu u penal seriji.

Finale je na programu u subotu, šestog aprila u Sevilji na stadionu "La Kartuha".

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu