Nova vest
Fudbal 3

28.3.2024.

13:05

Čelsijeva "procena veka" – plaćen 62 miliona, odigrao 32 minuta

Belgijanac Romeo Lavija (20) odigrao je ove sezone za Čelsi samo 32 minuta i to će mu biti sve vreme koje je proveo na terenu u plavom dresu.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Profimedia

Zbog teže povrede propustiće sve mečeve do kraja sezone.

U pitanju je povreda mišića zadnje lože zbog koje je ovaj igrač na poštedi još od decembra, a sada je, nakon poslednje kontrole, jasno da će ga navijači Čelsija na terenu gledati tek naredne sezone.

Ne bi ovakav epilog sezone za ovog momka bio toliki problem po londonski klub da nije reč o igraču koji je prethodnog leta plaćen Sautemptonu 62 miliona evra.  

Ove sezone odigrao je tek 32 minuta.

"Poslednji lekarski pregledi potvrdili su da će Lavija, koji je pretrpeo povredu na meču sa Kristal Palasom u decembru, neće igrati ove sezone", rečeno je iz kluba.

Lavija je imao sjajnu sezonu u prethodnom klubu uprkos eliminaciji Sautemptona iz lige, našao se i na spisku selektora Belgije i sve je delovalo obećavajuće po njega pre dolaska u Čelsi.

Za njega je bio zainteresovan i Liverpul, no "plavci" su se izborili za njegov potpis.

On je iz Anderlehta 2020. godine prešao u Mančester siti, stigao je da debituje kod Gvardiole, a potom je usledio transfer u Sautempton, gde se predstavio Premiejr ligi u najboljem svetlu.

Sve je, ipak, po njega krenulo nizbrdo po dolasku u Čelsi.

Sve do decembra nije ni debitovao za "plavce" zbog povrede, a potom je obnovio povredu u prvoj utakmici u kojoj je zaigrao posle duže pauze, protiv Kristal Palasa.


 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve