Nova vest
Fudbal 6

19.3.2024.

9:36

Robinjo: "Italijani su rasisti, da sam belac ne bi me osudili za silovanje" VIDEO

Bivši brazilski fudbaler Robinjo smatra da je osuđen za silovanje jer je Italija "rasistička".

Izvor: B92.Sport

Profimedia

Nekadašnji napadač Milana, Real Madrida i Mančester sitija smatra da ne bi bio osuđen da je belac.


Robinjo je proglašen krivim za silovanje Albanke zajedno sa prijateljem Rikardom Falkom u noćnom klubu u Milanu 2013.

Iako su njih dvojica tvrdila da je seksualni odnos bio dobrovoljan, italijanska policija je insistirala da ima audio dokaz da pristanak nije dat.

Robinjo je osuđen na devet godina u zatvoru, ali nije služio nijedan dan kazne jer Brazil nema sporazom o ekstradiciji sa Italijom.

Sudovi u Brazilu pokušavaju da ga nateraju da odsluži svoju kaznu u domovini, ali će se slučaj ove srede naći pred Vrhovnim sudom.

"Nepravedno sam osuđen u Italiji za nešto što se nije dogodilo i za šta imam dokaze da to potvrdim. Igrao sam četiri godine u Italiji i umoran sam od priča o razismu. Nažalost, to se dešava i danas. To se dogodilo 2013, a danas je 2024, što vodi do toga da isti ljudi koji tada nisu radili ništa protiv rasizma su isto koji su mi presudili na suđenju. Da su mi sudili kao belcu, sve bi bilo drugačije, ne sumnjam", rekao je Robinjo.

Robinjo je igrao za Milan od 2010. do 2014, nakon čega je pozajmljen brazilskom Santošu, pre nego što je prešao u kineski Gvangdžu Evergrande.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

Tenis

Operisan Srđan Đoković

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, uspešno je operisan nakon što je u nedelju doživeo dva preloma.

Novosti

18:00

40 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu