Nova vest
Fudbal 0

18.3.2024.

17:32

Uhapšen navijač Junajteda koji je pevao o tragediji na Hilsborou

Policija Mančestera objavila je da je uhapsila lice koje je na Old Trafordu u nedelju pevalo zabranjenu pesmu o tragediji na Hilsborou i Hejselu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tokom utakmice četvrtfinala FA kupa na Old Trafordu moglo se u nekoliko navrata čuti kako domaći navijači skandiraju zabranjenu pesmu.

FA Engleske je odmah posle meča osudio ovakvo ponašanje, a policija je potvrdila da je preduzela sve neophone mere kako bi izgrednika privela.

"Policija Mančestera može da potvrdi da je uhapšeno jedno lice koje je pevalo o tragediji na utakmici Mančester junajteda i Liverpula. Incidenti ovog tipa neće se tolerisati i sa njima ćemo se odlučno nositi. Svima nama je poznato kako se navijači prozivaju tokom mečeva, ali to se obično radi sa dozom humora i bez vređanja. Današnji incidenti su prešli liniju onog što je prihvatljivo, i radićemo blisko sa klubovima kako bi smo otkrili odgovorna lica koja čine ovakve prekršaje tokom utakmice", stoji u saopštenju policije Mančestera.

Junajted je tesno sarađivao sa Liverpulom i policijom na otkrivanju identiteta izgrednika.

Jirgen Klop i Erik ten Hag su jesenas pred derbi na Enfildu pozvali navijače dva kluba da prestanu sa skandiranjima koja su u vezi sa tragedijama dva kluba, na Hilsborou, Hejselu i u Minhenu.

Prema važećem zakonu, pevanje takvih pesama tretira se kao krivično delo i može da vodi ka sudskom procesu, a sasvim sigurno i trajnoj zabrani ulaska na stadione.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Samo nek se obrće

Novi iOS 18 operativni sistem dolazi sa korisnom opcijom kada je u pitanju Wi-Fi adresa.

MacRumors

16:27

49 min

Novo Sport Video Menu